Zoek
Sluit dit zoekvak.

Into the groove op Radio Veronica

De maker van de Into the groove-mixen bij Radio Veronica op zaterdagavond, Martin Boer, heeft voor komende zaterdag een speciale uitzending gemaakt. Eens per jaar neemt hij zijn studio grondig onder handen. Hij trekt dan een minimaal weekje uit om wat kleine technische problemen te verhelpen en om de software te updaten.

Het vervelende gevolg daarvan is dat de studio een paar dagen buiten bedrijf is, waardoor hij geen ‘into the groove’ kan maken. Vanwege deze reden besloot hij om deze week in het eerste uur Into the groove bij hoge uitzondering een mix uit te zenden van een zeer talentvolle gast-DJ en in het tweede uur een mix uit “de oude doos”.

Het eerste uur ‘Into the groove’ is gemixed door DJ Ed (Eddy van Loo / DJ @) uit Goes (Zeeland). Hij heeft gezorgd voor een groovy mix van diverse bekende en minder bekende dance-classics uit de periode eind jaren 70 t/m eind jaren 80.

DJ Ed was al in 1972, op 11 jarige leeftijd DJ op zijn eigen lokaal radiostation. Geïnspireerd door de Import muziek bij de Soulshow van Ferry Maat en de mixen van DMC (Disco Mix Club)  en Disconet, begint DJ Ed begin jaren 80 zich serieus bezig te houden met mixen. In 1983 doet DJ Ed mee aan de “Nationale thuismix kampioenschappen” van Radio Veronica. DJ Ed behaalt de vierde plaats. In de daarop volgende jaren werkt Ed met grote regelmaat als DJ in discotheken in de regio en voor diverse lokale radiostations.

Na 1988 heeft Ed nog maar weinig tijd voor het mixen. Door de drukte met zijn baan en zijn gezin raakt de interesse voor het mixen even op de achtergrond. Maar eind jaren 90 pakt Ed de draad weer op. Onlangs was Ed al te horen met een BVD mix bij de Soul Show (Mixer 1014)  en aanstaande zaterdag 20 maart kan men een uur lang genieten van DJ Ed’s mixkunsten bij “Into the groove”. Voor meer informatie over DJ Ed kan je terecht op zijn website Dj-ed.com.

In het tweede uur zal Martin een door hem gemaakte mix uit 1989 ‘herhalen’, waarin ‘italo house’ en ‘hiphouse’ centraal staan. Voor meer informatie over into the groove vind je op intothegroove.nl

Zowel DJ Ed als Ton van Hoof, Mixreporter van Radio.NL kan men aanstaande zaterdag tijdens de uitzending (20.00 – 22.00 uur) vinden op de Into the groove chat via de ‘Into the groove’ website. De tracklists van beide mixen zijn vanaf vrijdagavond 19 maart op de Into the groove site te vinden. [T.v.H]