Adam Curry trouwambtenaar in Vegas

Radio-dj Adam Curry heeft zich opgeworpen al ambtenaar van de burgerlijke stand. Hij verbond in de Amerikaanse stad Los Angeles een aantal lesbiennes in de echt. Dat ging overigens niet zonder slag of stoot, blijkt uit een artikel in De Telegraaf. De Nederlandse vrouwenkoppels werden geweerd uit een trouwkapel.

Het Veronica-radioprogramma ‘Ook Goeiemorgen’ had een prijsvraag uitgeschreven, waarbij koppels de kans kregen te trouwen in de gokstad. Vier heterokoppels en een lesbiennepaar uit Blaricum mochten zich uiteindelijk de gelukkige winnaars noemen en stapten onder leiding van Curry in het vliegtuig.

Las Vegas, de stad die is voorzien van vele pittoreske trouwkapelletjes, blijkt echter minder vooruitstrevend dan Nederland. Op het moment dat de Blaricumse dames de ‘Little White Chapel’ wilden binnenschreden, werd op een wrede manier duidelijk gemaakt dat dit niet kon. “No dykes allowed”, sprak de eigenaar dreigend. Dit bekent zoiets als: ‘Verboden voor potten’.

Curry wierp zich echter op als reddende engel. Op de bank van een limousine trouwde dominee Adam het liefdespaartje alsnog. [Novum/Radio.NL]