Search
Close this search box.

Hoofdredacteur Wereldomroep legt functie neer

Hoofdredacteur Freek Eland van de Wereldomroep legt per 1 september zijn werkzaamheden neer. Hij kwam op zijn positie te weinig toe aan het bedrijven van journalistiek. Elands woordvoerder licht toe dat zijn besluit los staat van de aangekondigde bezuinigingen van staatssecretaris van Cultuur Medy van der Laan.

Eland legt uit dat hij om persoonlijke redenen vertrekt. “Het is een belangrijke overweging dat het inhoudelijke element, waar ik zoveel waarde aan hecht, steeds meer op de achtergrond raakte. Managementtaken slokken het grootste deel van je tijd op. Na bijna vier jaar is voor mij het moment gekomen om de bakens te verzetten”.

Eland zal zich na zijn vertrek zelfstandig toeleggen op journalistieke producties, training en coaching. Waarnemend algemeen directeur Jan Hoek staat begripvol tegenover het besluit van de hoofdredacteur. “Wij begrijpen zijn overwegingen, maar niettemin betreuren wij zijn besluit.” [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten