Search
Close this search box.

Satelliet Nieuws 20 mei

Italiaans TV-station Tele A in T-Systems-pakket gestart op Hot Bird 6 / Duits TV-station Astro TV test op Astra 1H / Franse radiostations La Radio Du Voyage en Paris Live Radio op in CSF-pakket erbij gekomen op Astra 1H.

Brits radiostation PC World gestart op Telstar 12 / Pools TV-station Prodóze TV op Hot Bird 2 gestart / TBN Europe analoog gestopt, Trinity Broadcasting start pakket op Hot Bird 6.

Nieuws
– Tijdens de Olympische Zomerspelen dit jaar zullen de Duitse publieke TV-zenders ARD en ZDF 4 extra kanalen gaan aanbieden via 19.2º Oost.

– De Britse publieke omroep BBC is van plan om een ongecodeerd TV-pakket via de satelliet te gaan doorgeven. Volgens een Britse krant zouden dan ook de Britse commerciële TV-zenders ITV 1, ITV 2, Channel 4 en Five ongecodeerd te ontvangen zijn.

– Het Italiaanse Sky Italia, dat uitzendt via de Hot Bird-satelliet op 13º Oost, zal hun SECA 2-codering vanaf midden juni 2004 niet meer gaan gebruiken. Sky Italia zal dan nog uitsluitend in de niet gekraakte Videoguard-codering gaan uitzenden. De reden waarom SECA 2 niet meer ondersteund wordt is, omdat vele ‘zwartkijkers’ inmiddels de ‘gekraakte’ SECA 2-codering konden ontvangen en dus SECA 2 niet meer degelijk blijkt te zijn voor Sky Italia. Alle abonnees zullen voor midden juni 2004 een nieuwe kaart thuisgestuurd krijgen.

– Satellietprovider Astra heeft bekendgemaakt dat hun ontvangst is vergroot. De aantal personen die Astra op 19.2º Oost en 28.2º Oost kunnen ontvangen steeg eind 2003 met 2,5 miljoen met nu een totaal van 94 miljoen ontvangers op één van de Astra-satellieten. Schotelkijkers zijn er 36,4 miljoen en via de kabel naar één van de Astra-satellieten bedraagt 57,4 miljoen.

– Binnenkort start er een Latijns-Amerikaans TV-station via de Astra-satelliet. Het TV-station, La Latina TV, zal ongecodeerd gaan uitzenden.

– Turks commerciëel TV-station Kanal D stopt met analoge TV-uitzendingen via satelliet. Lees verder

Gerelateerde berichten