Verdwijning Radio 192 veroorzaakt verwarring in Denhaag

Door een mededeling van Casema, die tevens in Den Haag werd verspreid, is er een misverstand ontstaan in verband met het niet meer doorgeven van de commerciële zender Radio 192.

Veel mensen hebben de Haagse programmaraad de afgelopen week benaderd in de overtuiging dat Radio 192 ook in Den Haag op de kabel zat. Radio 192 is met ingang van 1 februari op advies van de programmaraad van de kabel verdwenen ten gunste van de radiozender Veronica.

Omdat veel mensen denken dat er nu een kanaal is vrijgekomen krijgt de Haagse programmaraad vele verzoeken om de plek dan toe te kennen aan WDR4, de populaire Duitse zender die tevens van de kabel verdween per 1 februari 2004. Dit leverde de nodige commotie op, voornamelijk onder ouderen, waar WDR4 bijzonder populair is. De Haagse programmaraad heeft besloten om tussentijds geen wijzigingen aan te brengen, maar wel toegezegd dat, mocht er tussentijds een kanaal vrijkomen, dit kanaal zal worden toebedeeld aan WDR4, tenzij Colorful Radio weg zou vallen (deze plek is in dat geval al toebedeeld aan Funx).

“Kort samengevat: Wat betreft de situatie in Den Haag is er geen kanaal vrijgekomen nu Radio 192 in andere Casema gebieden niet meer wordt doorgegeven. Omdat er geen vrij kanaal is kunnen wij WDR4 daarom niet terughalen op de Haagse kabel”, aldus de Haagse programmaraad.

De Haagse programmaraad komt in het najaar weer bijeen om het advies kabelplan radio 2005 voor te bereiden. Wij stellen het op prijs indien u uw mening kenbaar maakt via de website van de Haagse programmaraad. [Radiowereld.NL]