Zoek
Sluit dit zoekvak.

BNN brengt Paralympics in beeld

De publieke omroep BNN gaat een dagelijks programma maken rond de Paralympics; het vierjaarlijkse internationale sportevenement voor sporters met een handicap. Vanaf 17 tot 28 september presenteert Patrick Lodiers vanuit Athene de talkshow ‘Met 1 been in de finale’.

Dat bleek maandag tijdens een presentatie van nieuwe BNN-programma’s. In de talkshow spreekt Lodiers met de Nederlandse kandidaten. Via filmpjes is hun voorbereiding in Nederland en in Griekenland te zien. Ook actuele wedstrijdbeelden passeren de revue. De NOS bezit de tv-rechten van de Paralympics, maar staat de jongerenomroep toe die rechten te gebruiken.

Financieel is het programma mede mogelijk dankzij steun van de netcoördinator van Nederland 2, de gehandicaptensportbond en het ministerie van VWS. Het uitzendtijdstip van de 25 minuten durende show is nog niet helemaal duidelijk. Half zes ’s avonds is een optie, maar wellicht wil Lingo opschuiven, waardoor half acht mogelijk wordt, meldde BNN-directeur televisie, M. van Dijk, maandag.

Opleidingstraject
BNN bracht verder naar buiten dat de omroep, in navolging van AVRO’s Minjon en Club Veronica, een eigen opleidingstraject voor nieuw talent begint. In het programma ‘Cool Cast’ worden jongeren tussen 16 en 23 jaar begeleid in een carrière bij de televisie, radio of nieuwe media. Komend najaar beginnen de selecties, zomer 2005 komt het programma op de buis.

Top of the Pops
Na het vertrek van Ruud de Wild bij het tv-programma Top of the Pops geeft BNN ook daar een nieuweling een kans. De relatief onbekende Hanna Verboom neemt vanaf 1 juli de presentatie over. Ze is al een beetje bekend door bijrollen in de tv-series Baantjer en Spangen. Ook is ze dit najaar te zien in de nieuwe film van Johan Nijenhuis ‘Snowfever’.[Planet/Radio.NL]