Search
Close this search box.

BNN in VPRO zendtijd

De publieke omroep BNN krijgt aanstaande dinsdag 8 juni eenmalig de zendtijd van de VPRO aangeboden. Het betreft hier de zendtijd op Radio 1 tussen 9.00 en 12.00 uur. 8 juni wordt het programma De Ochtenden gemaakt onder eindredactie van deze jongerenomroep.

De presentatie is in handen van BNN-presentatrice Marjolein Dekkers. Aanleiding voor dat ‘gasteindredacteurschap’ is de behandeling van de ledeneis in de Eerste Kamer. Het voortbestaan van BNN is nog steeds erg onzeker.

BNN is een omroep die een groep kijkers en luisteraars bindt die door de andere omroepverenigingen moeilijk bereikt wordt. Op Radio 1, de meest journalistieke radiozender van Nederland, zendt BNN nu na acht uur ’s avonds uit met programma’s die een geheel eigen toon hebben.
In die uren ligt het accent minder dan in de rest van de Radio 1-programmering op nieuws, achtergrond en actualiteit. Is het wel mogelijk om jongeren te bereiken met een nieuws- en achtergrondprogramma? En hoe moet zo’n programma dan klinken? Zit het hem in de tunes, in de onderwerpkeuze, of in de totale aanpak? Hoe zou BNN klinken als die omroep een programma op Radio 1 zou hebben op anders beluisterde uren in de ochtend? Welke potentie gaat verloren als BNN zou verdwijnen? [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten