Search
Close this search box.

BNR Nieuwsradio gaat Radio 538 nieuws leveren

BNR Nieuwsradio gaat vanaf 1 juli tussen middernacht en 06.00 uur, 7 dagen per week de nieuwsbulletins voor Radio 538 verzorgen. BNR Nieuwsradio is de enige nieuwszender in Nederland die 24 uur per dag live nieuws brengt. Vanwege een contract uit het verleden blijft ANP overdag het nieuws aanbieden.

Het is voor het eerst dat BNR Nieuwsradio het nieuws voor een ander radiostation gaat verzorgen. In de toekomst kunnen ook andere partijen gebruik maken van deze nieuwsservice.

Jan Willem Brüggenwirth, directeur Radio 538: ‘We willen onze luisteraars dag en nacht een kwalitatief hoogwaardig product bieden. We hebben gekozen voor BNR Nieuwsradio omdat ze het beste voorstel hebben gedaan.

‘Radio 538 kon kiezen uit twee nieuwsleveranciers: ANP en BNR Nieuwsradio. We zijn trots dat ze voor ons hebben gekozen. Zo kunnen we de luisteraars van Radio 538 ook voorzien van het laatste nieuws’, aldus Philip Alberdingk Thijm, algemeen directeur van de FD Groep. ‘De behoefte aan nieuws en actualiteiten is zo groot, dat we begin dit jaar hebben besloten 24 uur per dag live nieuws te brengen. Groot voordeel van de 24-uursprogrammering is dat we nieuws uit de hele wereld live kunnen brengen. Of het nu gaat om de aandelenhandel in de Verenigde Staten en Azië of om de Amerikaanse verkiezingen. Het feit dat Radio 538 nu ook ’s avonds en ’s nachts live nieuwsbulletins gaat uitzenden is voor ons een extra bevestiging van de behoefte aan een non-stop nieuwsbron’, aldus Alberdingk Thijm. [Radiowereld.NL]