Zoek
Sluit dit zoekvak.

BNR uit de lucht [Update]

Een deel van Amsterdam Oud-West heeft maandagmiddag enkele uren zonder stroom gezeten. De storing trof onder meer persbureau Associated Press aan de Stadhouderskade en BNR Nieuwsradio.

BNR Nieuwsradio, die in de Vondelstraat zit, heeft door de stroomstoring een aantal uur geen nieuws kunnen uitzenden. Door over te schakelen op een noodaggregaat kon BNR Nieuwsradio wel muziek uitzenden, aldus de zender op zijn website.

Nuon-woordvoerder Peter Assler verwacht dat de stroomstoring voor 18.00 uur verholpen is. Een deel van de storing was rond 16.15 verholpen. Wat de oorzaak van de storing is, is nog onduidelijk. “Waarschijnlijk is een kabelverbinding defect, maar we zoeken dat uit nadat onze klanten weer van energie zijn voorzien”, aldus Assler. Volgens Assler heeft een honderdtal huishoudens en bedrijven zonder stroom gezeten. Wanneer consumenten vier uur lang zonder stroom zitten kunnen ze een vergoeding krijgen van 35 euro. Bedrijven met een eigen generator krijgen een vergoeding van 900 euro.

Update
De storing begon tegen 13.45 uur en duurde tot 19.30 uur, aldus Nuon-woordvoerder Deutekom.  [Novum/Radio.NL]