Zoek
Sluit dit zoekvak.

Foto van kleine crimineel op televisie

Nog dit jaar worden de foto’s van onbekende winkeldieven op televisie vertoont. Het Openbaar Ministerie wil in emotionele, op sensatie beluste programma’s de aandacht vragen voor deze relatief lichte misdaden. Volgens Trouw, dinsdag, gaat de nieuwe aanpak dit najaar van start.

De nieuwe aanpak is een breuk met het verleden. Voorheen werden beelden van misdadigers alleen bij zware misdrijven op televisie getoond. Dat gebeurde op een afstandelijke manier, zoals bijvoorbeeld in het programma Opsporing Verzocht.

Het Openbaar Ministerie heeft nu de strafmaat voor het tonen van beelden verlaagd. Foto’s kunnen worden getoond bij misdaden waar een maximumstrafeis van vier jaar op staat, zoals mishandeling en inbraak, schrijft Trouw.

De toon van de programma’s, die onder meer op muziekzender TMF zullen worden vertoond, zijn sensatiezuchtiger. “Wat zou jij ervan vinden als jouw opa geslagen zou worden,” is een van de slagzinnen waarmee de aandacht van commerciele kijkers moet worden getrokken. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten