Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bezoekers mediapark niet blij met betaald parkeren

De invoering van betaald parkeren op een groot deel van het mediapark is gisteren bij nogal wat bezoeker in het verkeerde keelgat geschoten. ‘Een schande’ en ‘waardeloos’ was bij een van de automaten te horen.

,,Ik vind het een schandë, meldt de Amsterdamse researcher Helena, die net 4,20 euro in de automaat heeft gegooid. ,,Het lijkt hier wel de P.C. Hooftstraat! Ik betaal al belasting en nu moet ik hier ook weer gaan betalen.” Een ‘controller ad interim’ uit Diemen moppert ook. ,,Dit is waardeloos. Ik kom hier al jaren en parkeren is altijd gratis geweest. Met het openbaar vervoer? Nee, dat is voor mij erg lastig, omdat ik ook nog naar andere plaatsen moet.”

Plugger Nel heeft een aantal cd’s bij omroepen afgeleverd. ,,Ik vind dit heel erg. Ik heb net met allerlei mensen gebeld, maar ze kunnen niks voor me doen: wij krijgen geen gratis uitrijkaartjes. Dat het klapvolk bij opnames moet betalen, akkoord. Maar ik ben freelancer, en dit gaat uit mijn eigen zak. Dat scheelt mij honderden euro’s.” Ook collega-plugger Willem is ‘not amused’. ,,Ik kom hier al vijftien jaar bijna dagelijks. Nu moet ik opeens betalen en dat kan flink oplopen. Terwijl ik nota bene gratis cd’s voor de omroepen kom brengen. Het zou aardig zijn als ze voor ons soort mensen een uitzondering zouden maken.”

Gitarist Dave Rensmaag van de bekende band Van Dik Hout vindt het ‘eigenlijk waanzin’. ,,Er is hier geen parkeerdruk, dus gaat het alleen maar om extra geld binnen te krijgen”, concludeert hij. ,,We komen hier een aantal keren per jaar, en met het openbaar vervoer gaat dat niet omdat we onze spullen mee moeten nemen.”

De meeste bezoekers troosten zich met het idee dat het tarief op het mediapark – één euro per uur – niet overdreven hoog is, en dat ze elders in Nederland ook moeten dokken voor een plekje. ,,Wij zijn in Amsterdam niet anders gewend”, reageert Frank van Tunen. ,,Ik kan er in komen dat ze de exploitatie van het mediapark sluitend moeten krijgen, maar als bezoeker zou je een vrijwaring moeten krijgen. Dat doet ons bedrijf in Amsterdam ook.”

Ook Johan uit Eemnes – ‘op zakenbezoek’ – was onaangenaam verrast toen hij van zijn gastheer hoorde dat hij voor zijn parkeerplaats moest betalen. ,,Ik ben hier niet blij mee. Natuurlijk lig ik niet wakker van die 1,20 euro, maar het is niet logisch dat ze zakelijke bezoekers ook laten betalen.”

Mediaparkeigenaar TCN – die bij de entree kleine zakjes met zachte droppandaatjes uitdeelde – meldt dat de invoering van het systeem voor betaald parkeren soepel is verlopen. ,,De slagbomen, kaartleesautomaten en betaalautomaten werkten naar behoren”, aldus een woordvoerder. ,,De pas van een enkele medewerker bood niet direct toegang, omdat de pas nog niet juist was geaccrediteerd. De nodige correcties zijn dan ook per direct aangebracht in het parkeersysteem.” Een deel van de parkeerplaatsen rond de gebouwen moest nog worden voorzien van een markering met de naam van de huurder. Op deze gemarkeerde parkeerplaatsen kan uitsluitend worden geparkeerd door vergunninghouders. [Gooieneemlander/Radio.NL]

Gerelateerde berichten