Search
Close this search box.

NOS Scherpt beleid nevenactiviteiten aan

De NOS heeft met ingang van vandaag haar beleid omtrent het verrichten van nevenactiviteiten aangescherpt en verfijnd. Uitgangspunt van het nieuwe beleid is: ’Nee, tenzij’.

Dat wil zeggen dat slechts met grote terughoudendheid nevenactiviteiten nog zullen worden goedgekeurd. Eén en ander is vandaag vastgesteld door de directie en de hoofdredacteuren van de NOS, mede naar aanleiding van publicaties in de afgelopen weken over bijverdiensten in de journalistiek.

De omroep-CAO stelt dat alle nevenactiviteiten vooraf moeten worden gemeld en ter goedkeuring moeten worden voorgelegd aan de hoofdredactie. Dit gebeurde tot op heden niet altijd. Er was in de praktijk een gedoogbeleid waarbij regelmatig individuele medewerkers zelf bepaalden wat wel en niet kon. Vanaf nu zal dat anders gaan. Bovenop de regels in de CAO waarin vermeld staat onder welke voorwaarden nevenactiviteiten wel zijn toegestaan, komt de NOS met een eigen aanvullend protocol.

Hoofdlijnen daarvan zijn:
1). Uitsluitend de werkgever bepaalt vooraf of een nevenactiviteit is toegestaan.
2). Het is niet toegestaan om mediatrainingen te geven en adviseurschappen te aanvaarden.
3). Dagvoorzitterschappen mogen geen directe relatie hebben met het NOS-werk.
4). Nevenactiviteiten voor een organisatie mogen nooit structureel zijn.

Bij het niet naleven van de regels volgen er sancties die uiteen kunnen lopen van berisping, schorsing tot ontslag. Het protocol is van toepassing op iedere NOS-medewerker die valt onder de omroep-CAO. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten