Juize.FM èn Radio 538 live via UMTS

Vanaf deze week is het mogelijk om via je mobiele telefoon naar Juize.FM en Radio 538 te luisteren èn te kijken. De eerste UMTS-diensten voor consumenten zijn door KPN Mobile in gebruik genomen en door een voorlopig uniek, exclusief initiatief is het mogelijk om te luisteren naar Radio 538 en Juize.FM en tegelijkertijd in de 538-radiostudio mee te kijken via de webcams. Vooralsnog is het live op je mobiele telefoon kijken en luisteren naar Radio 538 en Juize.FM alleen beschikbaar voor KPN i-mode abonnees.

Algemeen directeur Radio 538 Jan-Willem Brüggenwirth: ‘We zijn weer een stap dichterbij het kunnen luisteren naar radio van topkwaliteit waar je maar wilt’.

UMTS voegt vooral een extra visuele dimensie toe aan de mobiele telefoon, met nieuwe mogelijkheden als videotelefonie en het bekijken van bewegende beelden in hoge kwaliteit. Daarnaast betekent UMTS mobiel internetten met breedband snelheid. Hierdoor verschijnen i-mode sites bijzonder snel op het scherm en kunnen nieuwe en bestaande diensten verder worden verrijkt met multimedia content, zoals live geluid en beeld. [Radiowereld.NL]