Zoek
Sluit dit zoekvak.

Juize FM verwerft eerste kabelfrequentie [Update]

Juize FM is binnenkort ook via de kabel te ontvangen. Het jonge zusje van Radio 538 brengt hip-hop en R&B en was tot nu toe alleen via het internet te beluisteren. Vanaf woensdag is Juize FM in de regio Gouda te ontvangen via 102.9 FM.

“Wij zijn ontzettend trots dat we dit bereikt hebben. We zijn druk in gesprek met alle regionale programmaraden van de kabelmaatschappijen en we hopen straks overal in Nederland op de kabel te zitten”, aldus woordvoerder Maud Burgers van Radio 538.

Tijdens een speciale uitzending gepresenteerd door Niels Hoogland en enkele artiesten zal de eerste uitzending via de kabel gevierd worden. Juize FM is sinds deze zomer begonnen met uitzenden. Het ziet er voorlopig niet naar uit dat de zender ook via ether te ontvangen zal zijn. Het verhaal dat Radio 538 interesse zou hebben om ID&T Radio over te nemen is niet waar. “Deze geruchten zijn echt onzin”, aldus Maud Burgers. [E]

Update
Op het kabelnet van Gouda (Rekam) zijn binen het huidige raster 64 FM frequenties ingedeeld voor doorgifte van radio. Met het toevoegen van Juize FM zal dit het 61e kanaal zijn dat wordt gebruikt voor doorgifte van een station. De grote kanalen-capaciteit is tevens de reden dat Gouda ook nu weer als eerste een frequentie aan een nieuw station kon toekennen.