Radio luisteren via internet erg populair

Radio luisteren via internet groeit sterk in populariteit. Inmiddels luistert ongeveer een kwart van de mensen op deze manier naar de radio volgens onderzoek van Bureau CoolBrands. Ook het gratis downloaden van muziek is veel ‘cooler’ dan betalen voor een cd-tje.

Van de 10.000 respondenten geeft 83 procent van de jeugd tussen de 15 en 19 jaar aan liever naar een radiozender met deejay te luisteren. Radio 538 deejay Edwin Evers is de populairste deejay, op de tweede plaats staat Ruud de Wild. Volgens Bureau CoolBrands waarderen vooral jongeren deejay’s. 

CoolBrands onderzocht verder welke merken in de categorieën mode, wonen en media, mensen cool vinden en welke niet. Het onderzoek heeft vier maanden op internet gelopen. De favoriete dj was één van de stellingen waarop kon worden gestemd. De volledige resultaten worden in november gepubliceerd. [Planet/Radio.NL]