Zoek
Sluit dit zoekvak.

Filmcollega’s in shock na dood Van Gogh

De acteurs en actrices waarmee Theo van Gogh heeft samengewerkt, zijn te geschokt om te reageren op het plotselinge overlijden van Theo van Gogh na de moordaanslag dinsdagochtend.

Het management van Tara Elders, die in Van Goghs ‘0605’ over de moord op Pim Fortuyn speelt, is er op dit moment ‘niet toe in staat’ iets te zeggen op de dood van Van Gogh. Ook Katja Schuurmans’ management laat weten dat de actrice, met wie Van Gogh onder meer de film ‘Interview’ maakte, nog te geschokt is om te kunnen reageren.

Fabian Ruitenberg van productiemaatschappij Netwerk 6 was evenzeer van zijn stuk toen hij het nieuws hoorde. Ruitenberg was verantwoordelijk voor de televisiespecial rond ‘0605’ en heeft daarvoor veel interviews met de cineast gemaakt. “Het is echt verschrikkelijk wat er vanmorgen is gebeurd. Maar Theo zelf dacht altijd al dat er iets zou kunnen gebeuren. Hij zei ‘laat ze maar komen’. Over het afronden van de film zegt Ruitenberg dat de productie in principe ‘af’ is, maar nog wel moet worden afgemixt.
Het is nog onbekend wat er met Van Gogh’s lesbische filmproject ‘Bad’, met in de hoofdrollen Schuurman en Elders, gaat gebeuren.[Novum / V]

Gerelateerde berichten