Search
Close this search box.

Rob Stenders boos weg bij Yorin FM

De luisteraars van het ochtendprogramma ‘Stenders Vroeg’ op Yorin FM hoorde afgelopen maandag radio deejay Rob Stenders na nauwelijks twintig minuten boos de studio verlaten. De Belgische website ‘FMRadio’ maakte een reconstructie van het hele gebeuren.

Sinds een aantal weken zat de presentator uit Tilburg, die tijdens het voorjaar Radio 3FM  voor een lucratief aanbod van Yorin FM omruilde, verveeld met een vervelende ruisklank op de microfoon. De vraag om technische verbetering moet ongetwijfeld als een schreeuw in de mediawoestijn geklonken hebben want bij de recentste uitzending van ‘Stenders Popdossier’ hield hij het voortijdig voor bekeken. Een rare zet voor iemand wiens professionalisme steeds als een voorbeeld werd omschreven.

Maandagochtend echter zorgden de technische mankementen voor een anticlimax met als prominente getuigen de sidekicks Fred Siebelink en nieuwslezeres Margreet. Nog voor het eerste overzicht van de actualiteit kondigde een duidelijk geïrriteerde Rob zijn vertrek naar huis aan. Algemene verbazing alom toen gedurende een volle minuut niets te horen was waarop men in zeven haasten drie maal de groep The Cure uit de muzikale hoed toverde. De chaos en het misnoegen namen nog grotere dimensies aan toen het achtergebleven duo net niet aan het kibbelen ging. De slotsom van het incident vormde dan toch de terugkeer van Stenders die rond zeven uur het programma met tegenzin vervolgde.

Het voorval moet waarschijnlijk niet bepaald als muziek in de oren van creatieve manager Robert Jensen geklonken hebben. Het binnenhalen van de gevierde ochtendman bij Radio 3FM werd immers beschouwd als één van de ultieme middelen om het ontspoorde Yorin FM terug op de rails te krijgen. Helaas bleef de heropleving van het station binnen de RTL-groep beperkt tot een bescheiden winst en de dreiging van hogerhand om in 2005 de radioactiviteiten te beëindigen, moeten de druk wellicht behoorlijk verhoogd hebben.

Inmiddels werd ook duidelijk dat Rob Stenders in het grootste geheim een etentje had met de programmaverantwoordelijke bij de publieke popzender Florent Luyckx en Radio 10-presentator Peter Holland. Of het bij gezellig keuvelen bleef, leek hoogst onwaarschijnlijk want, zoals geweten, verkeert Radio 3FM in een beroerde situatie. Giel Beelen in de ochtend levert immers niet de verwachte resultaten op en ook in de avond blijft het, qua populariteit, huilen met de pet op. De aanpassing van de STER-reclametarieven vormde een overduidelijk signaal van de negatieve trend.

Over één ding is iedereen het echter roerend eens: over het voorval van Rob Stenders zal het laatste woord zeker nog niet zijn gevallen. Men gaat er zelfs van uit dat het incident misschien wel eens de voorbode van nieuwe spectaculaire ontwikkelingen in het Hilversumse mediapark vormt. [FVM/FMRadio.be]

Gerelateerde berichten