De Nationale IQ Test

BNN brengt op woensdag 19 januari 2005 van 20.25 uur tot 22.25 uur voor de vijfde keer de test der testen, ‘De Nationale IQ Test’. In de studio nemen de helderzienden, tweelingen, raketgeleerden, freefighters, cliniclowns en BN-ers het tegen elkaar op. Onder andere Ernst Paul Hasselbach, Dennis van der Geest en Rene & Willy van de Kerkhof durven de test live in de studio te maken.

Ook dit jaar bestaat de test uit vijfenzestig vragen met vier antwoordmogelijkheden. De vragen hebben betrekking op taal, rekenen, logica en geheugen. De centrale presentatie is in handen van Bridget en de test wordt ook dit jaar afgenomen door Jeroen Pauw. 

Volgens BNN is de Nationale IQ Test de moeder der testen. Vijf jaar  geleden introduceerde BNN namelijk voor het eerst de test bij het Nederlands publiek. Het concept is in de loop der jaren met wisselend succes overgenomen door andere omroepen. De moeder der testen is ondertussen ook in het buitenland een groot succes. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten