Duidelijkheid over DAB-licenties

Op 15 december wordt de Tweede Kamer geïnformeerd over de uitgifte van een commerciële DAB licentie. Tot nu toe mocht alleen de publieke omroep digitale radio-uitzendingen verzorgen. Het bedrijf db Europe, dat geavanceerde datadiensten via het DAB netwerk wil aanbieden, dringt er bij kamerleden op aan het zendernetwerk niet alleen in te richten voor de migratie van FM/AM naar DAB, maar ook voor nieuwe en bestaande digitale toepassingen.

Volgens db Europe oprichters Willem Toerink en Riens Meijer proberen traditionele radiomarktpartijen met “verkeerde en onjuiste argumenten” de invoering van DAB te vertragen, ondanks het inzicht dat de invoering ervan onontkoombaar is. Tot nu toe is dbEurope de enige serieuze gegadigde voor de licentie. De huidige commerciële FM-vergunninghouders weigeren de kansen van DAB te onderkennen en daarnaar te handelen, zo stellen beide ondernemers in een brief aan de kamerleden. Die houding is niet verstandig, want de commerciële landelijke radiostations krijgen door de invoering van DAB een bereik van honderd procent, terwijl dat nu via FM nu nog maximaal zeventig procent is. Lees verder in het DAB dossier 

Gerelateerde berichten