Duitsland: Truck-Radio in Noordrijn-Westfalen in de ether.

De nieuwe landelijke zender ‘Truck-Radio’ is sinds afgelopen week ‘s-avonds in de WestDuitse deelstaat ‘Noordrijn-Westfalen’ (en dus ook in grote delen van Limburg, Oostelijk Brabant en Gelderland) te beluisteren.
Het gaat hier om twee middengolf zenders, te weten Nordkirchen 855 kHz (gelegen halverwege tussen Münster en Dortmund, en dus ook in de Achterhoek te beluisteren) en Jülich 702 kHz (halverwege tussen Aken en Mönchengladbach, en dus ook in Zuid- en Midden Limburg te ontvangen)

De complete landelijke ‘ether roll-out’ van de zender in de rest van Duitsland vindt in fases volgend jaar plaats. Tevens wil men vanaf begin 2005 ook digitaal en ongecodeerd via de Astra satelliet (19,2) uitzenden.
Buiten de deelstaat NRW: Het programma was sinds augustus al in de deelstaat ‘Saksen-Anhalt’ te ontvangen, echter alleen maar digital (DAB). In Oostenrijk heeft men een ether frequentie in zuidelijk Karinthië in het plaatsje Spittal a/d Drau op 102,5 FM.

Zoals de naam al laat vermoeden richt zich deze zender met name op truck chauffeurs en andere mensen die veel tijd op de autoweg doorbrengen. Er wordt dus veel aandacht aan verkeersinfo en nieuws uit de ‘vervoerswereld’ besteed. De muziek op Truckradio gaat van Classic Rock, Rock Ballads en Southern Rock tot – zoals men zou vermoeden – Modern Country.

Men richt zich niet allen aan Duitse ‚chauffeurs’ die in eigen land en daarbuiten onderweg zijn, maar ook aan ‚transito-chauffeurs’ uit andere landen in Duitsland. [Bernd Kück/Radio.NL]

Gerelateerde berichten