Zoek
Sluit dit zoekvak.

Jostiband op nieuwjaarsdag bij NCRV

Het Jostiband Orkest, een orkest van verstandelijk gehandicapte muzikanten, gaf op 19 november 2004 een Oranje concert in de Grote kerk in Den Haag. Het concert vormt een hoogtepunt van het bijna veertigjarig bestaan van het Jostiband Orkest. Van het concert zijn door organisator NCRV opnamen gemaakt, die op nieuwjaarsdag worden uitgezonden bij de NCRV.

De Jostiband verzorgt regelmatig optredens in muziekzalen en bij televisieprogramma’s. De orkestleden kregen op deze avond medewerking van artiesten als René Froger, Miranda van Kralingen en The Gospel Train.

Koningin te gast bij Jostiband
Voor het eerst in de 38 jarige historie van de Jostiband is ook de koningin te gast. Voor de koningin was er een speciale Amalia medley door de Jostiband ingestudeerd. Met oud hollandse kinderliedjes: in Holland staat een huis – op een klein stationnetje etc.

In het verleden zijn vaker pogingen ondernomen de koningin bij een concert aanwezig te laten zijn. Oud-koningin Juliana toonde tot haar terugtreden uit het openbare leven persoonlijke belangstelling voor het orkest. Zij was aanwezig bij de jubileumconcerten in 1991 en 1996. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten