Zoek
Sluit dit zoekvak.

Marktaandeel Radio West verdubbeld

De regionale publieke zender ‘Radio West’ heeft zich goed hersteld volgens de laatste meting van bureau Intomart. Met een marktaandeel van 8,3% heeft het radiostation nu een verdubbeling ten opzichte van de cijfers in de zomer van 2003.

De luistercijfers van Bureau Intomart laten al sinds de introductie van de nieuwe programmering van de regionale radiozender een stijgende lijn zien. In november 2003 stemde 5,6% van de luisteraars van 10 jaar en ouder af op Radio West. In februari 2004 haalde de zender voor het eerst weer de 7%-grens, om via 7,6% in de zomer af te stevenen op de huidige 8,3% marktaandeel. Afgezet tegen het dieptepunt in de zomer van 2003 (4,1%) is er sprake van een ruime verdubbeling van het aandeel van Radio West.

De novembercijfers van Intomart geven het hoogste punt aan het dagelijkse belprogramma ‘Het Gesprek van de Dag’, dat een marktaandeel van 10,3% scoort.

TV West
Ook met TV West gaat het erg goed. De live-uitzendingen rond de arrestatie van vermeende moslimterroristen in de Haagse Antheunisstraat bereikte TV West ruim 487.000 mensen. Daarmee is de 10e november de best bekeken uitzenddag van de regionale televisiezender van het laatste halfjaar.

Op de dag van de inval in de Antheunisstraat, 10 november, liet 34,8% van de inwoners van de regio zich informeren door de regionale televisiezender. Gemiddeld over de laatste 6 maanden lag het dagbereik op 20,5 %, wat inhoudt dat TV West met regionaal nieuws en gevarieerde programma’s dagelijks 286.000 mensen bereikt. Gemeten over de hele week loopt dit op tot de helft van de bevolking in de regio: 698.000 personen. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten