NBR: ‘Finding Neverland’ beste film van het jaar

De film ‘Finding Neverland’, die volgende week donderdag ook in Nederland gaat draaien, is door de National Board of Review (NBR) gekozen tot de beste film van het jaar. Jamie Foxx gaf de beste mannelijke acteerprestatie met zijn rol in ‘Ray’. Annette Bening is volgens de NBR de beste actrice in de film ‘Being Julia’. Michael Mann kreeg de prijs voor de beste regisseur voor zijn film ‘Collateral’.

De National Board of Review is altijd de eerste organisatie die haar lijstje van favoriete films bekendmaakt. Het lijstje kan een goede graadmeter zijn voor de Oscars, maar sinds de NBR en de Oscar Academy ‘American Beauty’ in 1999 de mooiste film vonden, heeft de NBR er steeds naast gezeten. De NBR is 95 jaar geleden opgericht en bestaat uit filmhistorici, filmstudenten en filmdocenten.

‘Neverland’, met Johnny Depp, Dustin Hoffman en Kate Winslet in de hoofdrollen, gaat over het leven van schrijver J.M. Barrie, de auteur van het wereldberoemde ‘Peter Pan’. ‘Neverland’ is geregisseerd door Marc Forster, bekend van ‘Monster’s Ball’. De hele cast van ‘Closer’, te weten Julia Roberts, Jude Law, Natalie Portman en Clive Owen, is als groep geëerd voor zijn prestaties in de film. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten