Nederlanders lijstjesmoe

Ruim driekwart van de Nederlanders vindt dat er teveel lijstjesprogramma’s op radio en TV zijn. Het is onnodig dat alle informatie in lijstjes wordt gevat en de betrouwbaarheid van dergelijke programma’s wordt door een meerderheid van de kijkers en luisteraars in twijfel getrokken. Dat blijkt uit onderzoek van Intomart/GfK in opdracht van AVRO’s Antenne 2, waarvan meer opvallende resultaten aanstaande zondag bekend worden gemaakt.

De Top 2000, De Grootste Nederlander, 101 Showbizz-schandalen: Nederland heeft zijn portie wel gehad. Om dit ultieme ‘jaar van de lijsten’ in stijl af te sluiten zendt Antenne 2 zondag tussen 16 en 18 uur op Radio 2 De Lijst der Lijsten uit: dé lijst van dé belangrijkste lijsten.

Welke hitlijst is belangrijker: de Top 40 of de Mega Top 50? Hoe moet een Top 10 worden samengesteld? Geniet men rond de feestdagen van de Top 1000 Aller Tijden of van de Top 2000? Welke lijsten zijn onbetrouwbaar? Hebben mannen andere lijstvoorkeuren dan vrouwen?

Roeland van Zeijst presenteert zondag de resultaten van het Intomart-onderzoek in gesprekken met Wessel van Diepen (Top 40), Peter van der Vorst (De 10), Quinty Trustfull (De 25), Roeland van Zeijst (TV-tunes Top 42) en Mat Herben (De Grootste Nederlander). [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten