Radio 3FM haalt 150.000 euro binnen

Halverwege de marathon-uitzending heeft Radio 3FM (Serious Request) al meer dan € 150.000,- opgebracht. Woensdagmiddag werd dit bedrag bereikt. Het geld is bij elkaar gebracht door luisteraars van Radio 3FM, die al vanaf maandag 6.00 uur bieden op plaatjes en op speciale artikelen en concerten die geveild worden via Internet. Ook bedrijven doneren veel geld voor een noodhospitaal van het Rode Kruis in Darfur. Het bedrijf van de Dag (Hotels.nl) heeft vandaag € 23.000,- opgehaald bij zijn relaties.  3FM Serious Request eindigt a.s vrijdag om 17.00 uur met een grote veiling van de huisraad van de Kas.

De afgelopen drie dagen wordt het call center van 3FM overspoeld met verzoekplaatjes. U2 is populair bij 3FM Serious Request. One van U2 voert namelijk de lijst aan met aanvragen.

De top 5.
1. U2 – One (opbrengst tot nu € 1.257,-)
2. Ilse de Lange – All the answers (opbrengst tot nu € 1.137,50)
3. Mark & Clark Band – Worn down piano (opbrengst tot nu € 685,-)
4. John Lennon – Imagine (opbrengst tot nu € 675,-)
5. Band Aid – Do they know it’s Christmas (origineel) (opbrengst tot nu € 645,-)

3FM Serious Request Eurotop
In de week na Kerst komen alle aangevraagde platen nog een keer voorbij in de 3FM Serious Request Eurotop die wordt uitgezonden van maandag 27 t/m vrijdag 31 december door Gerard Ekdom, Corné Klijn, Paul Rabbering, Sander de Heer, Coen Swijnenberg en Sander Lantinga. De plaat die het meest heeft opgebracht staat op nummer 1.
 
Veiling
Naast het aanvragen van plaatjes kunnen luisteraars ook bieden op speciale artikelen en concerten die worden geveild via Internet. Het huiskamerconcert van The Sheer van afgelopen dinsdag heeft € 2.700,- opgebracht en op het concert van Jovink en de Voederbietels van morgen is € 7.050,- geboden. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten