Radio 555 breidt uit

Ook Radio Veronica, ID&T Radio, Sky Radio, Classic FM en BNR Nieuwsradio verlenen hun medewerking aan Radio 555. Radio Veronica doet mee aan de uitzending op donderdag 6 januari vanuit Studio 22; de andere drie stations stellen hun commerciële zendtijd ter beschikking aan Radio 555.

In navolging op de SMS-actie die de commerciële radiostations eerder deze week zijn gestart, is op donderdag 6 januari de hele dag een speciale uitzending te horen van Radio 555. De radiostations Radio 3FM, Noordzee FM, Radio 10 Gold, Yorin FM, RTL FM, Radio Veronica en Radio 538 hebben zich voor het goede doel verenigd in Radio 555. Hiermee willen zij zoveel mogelijk geld inzamelen ten bate van giro 555 voor de slachtoffers van de zeebeving in Azie.

Studio 22
Vanuit Studio 22 in Hilversum presenteren de jocks van de diverse radiostations deze unieke uitzending. DJs als Edwin Evers, Rob Stenders, Claudia de Breij, Rob van Someren en Winston Gerschtanowitz presenteren het programma uit de speciaal gebouwde radiostudio.

Alle DJs van de deelnemende radiostations presenteren samen deze uitzending, die duurt van 6.00 uur s ochtends tot en met de tv-actie diezelfde avond van RTL4, SBS6 en de Publieke Omroep. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Nederlandse radio dat zowel commerciële als publieke radiostations de handen ineenslaan ten gunste van een goed doel.

SMS-actie
Door GEEF te smsen naar 2020, doneert men automatisch 1,50 aan giro 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO). De SMS-actie heeft tot nu toe ruim 170.000,- opgebracht. Alle mobiele operators en de commerciële radiostations leveren hun diensten gratis voor deze actie en maken de gehele opbrengst over naar giro 555 voor hulpverlening in het rampgebied. Via de websites van alle radiostations kan ook een extra bedrag gestort worden op giro 555. [Radiowereld.NL]