Top 2000 populairder dan ooit

Op tweede kerstdag zendt Radio2 de zesde editie van de ‘Top 2000′ uit. De marathonuitzending zal van start gaan om twaalf uur ’s nachts. De lijst zal 144 uur later op oudejaarsavond, klokslag twaalf uur, het jaar afsluiten met de nummer 1.

Begin december was het mogelijk om via de website van Radio2 een stem uit te brengen. Luisteraars konden stemmen op tien platen uit een keuzelijst. Vandaag is het resultaat daarvan bekend geworden. Gezien het aantal uitgebrachte stemmen lijkt de ‘Top 2000’ nog steeds heel populair onder de luisteraars. Dit jaar is een record aantal stemmen binnengekomen. Zendcoördinator Cees Toering liet tijdens het programma ‘Ontbijtradio’ op Radio2 weten dat bijna een miljoen mensen hebben gestemd. Dit zijn er aanzienlijk meer dan vorig jaar. Toen stemden 750.000 mensen op hun favoriete nummers uit het verleden.

Voor de echte ‘gouwe-ouwe’ liefhebbers zal de top tien weinig verassingen in petto hebben. Platen als ‘Bohemian Rapsody’ van Queen en ‘Hotel California’ van de Eagles ontbreken niet op oudejaaravond. Zij staan, net als vorig jaar, respectievelijk op nummer 1 en 2. Ook staat er net als vorig jaar een Nederlander in de top 10. Boudewijn de Groot bereikte dit jaar de nummer 5 positie met ‘Avond’.

Vorig jaar stond hij op nummer 8. Tussen alle ‘gouwe ouwe’ valt één plaat op. ‘Clocks’ van Coldplay staat op nummer 10. Het is de enige plaat van na 2000 die de top tien haalt. De Top-tien klassieker ‘November Rain’ van Guns n’ Roses behaalt dit jaar de zevende plaats. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten