TROS moet duidelijk ‘ja’ zeggen

Staatssecretaris Medy van der Laan van Mediazaken wil luid en duidelijk van de TROS horen dat de omroep nog minstens drie jaar in het publieke bestel blijft. De brief waarmee de omroep gisteren een verlenging van de concessieperiode met drie jaar aanvroeg, is volgens Van der Laan ‘niet eenduidig’. Ze wil vóór dinsdag een extra toelichting.

TROS-voorzitter en -directeur Karel van Doodewaerd begrijpt niet zo goed wat Van der Laan precies wil horen: “Moeten we soms eeuwige trouw beloven aan het publieke bestel terwijl de staatssecretaris zelf nog steeds geen duidelijkheid geeft over de toekomst van dat bestel? We vragen de nieuwe concessie natuurlijk wel aan om hem te gebruiken.”

Van der Laan is daarvan nog niet overtuigd nadat ze deze week ‘een ultrakort briefje’ van de TROS kreeg, aldus haar woordvoerster. In dat briefje vraagt de TROS weliswaar een nieuwe concessie aan, maar meldt niet of het doorgaat met het eerder aangekondigde onderzoek naar een toekomst buiten het bestel. Van der Laan wil nu weten wat de TROS doet: echt voor drie jaar bijtekenen of toch nog in de loop van volgend jaar besluiten een commerciële omroep te worden. [Gelderlander / Radio.NL]

Gerelateerde berichten