Versatel biedt uitzendrechten voetbal

Telecombedrijf Versatel biedt mee op de uitzendrechten van live-betaaltelevisie van het Nederlandse Eredivisie-voetbal. Het gaat om de betaaltelevisierechten voor live-uitzendingen de komende drie voetbalseizoenen.

Indien Versatel de rechten weet te verwerven, kan het aantal abonnees voor triple play-diensten in Nederland versneld groeien. Met triple play doelt Versatel op het aanbieden van televisie, telefoon en data via dezelfde kabel.

Versatel zal de rechten, als het die kan verwerven, betalen uit eigen middelen. “Als het bod slaagt hebben we nog voldoende geld om onze dekking, nu 70%, versneld uit te breiden vòòr het begin van het voetbalseizoen,” aldus Versatel-woordvoerder Anoeska van Leeuwen. “Dat moet uiteindelijk 95% worden maar ik kan niet zeggen wanneer we dat zullen bereiken.”

Van Leeuwen zegt dat met grootaandeelhouder Talpa Capital, dat ook op een pakket Eredivisierechten biedt, geen overleg over de biedingen is gevoerd. Talpa bezit ruim 25% van Versatel. Versatel meldt verder dat het een sponsorovereenkomst heeft getekend met de KNVB. De overeenkomst loopt tot en met het EK in 2008. Financiele details van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten