Search
Close this search box.

ID&T Radio wordt Slam!FM [Update]

Het landelijke commerciële radiostation ID&T Radio zal vanaf februari 2005 haar naam en format veranderen. Het station krijgt waarschijnlijk de naam Slam!FM en het format zal talrijke gelijkenissen vertonen met andere radiostations.

 

Format


Slam!FM wil het gat wat Radio 538, Sky Radio, Yorin FM en Noordzee FM laten liggen opvullen. Het format gaat veranderen richting ‘Top 40 dance’. Slam!FM wordt geen jongerenzender maar een zender voor jong Nederland met veel commerciële dance en Top40 muziek, maar dan zonder Nederlandstalig en rock. Hiervoor zullen speciale edits versies van bekende hits gemaakt worden. Inmiddels zijn de veranderingen nu al hoorbaar in het muziek format.

Op het plaatje hierboven is het nieuwe format te zien wat het vernieuwe radiostation hoogstwaarschijnlijk in februari gaat gebruiken. Slam!FM wil de ochtend / middag en avond wel gaan scheiden wat format betreft, maar dat zal eerder met de intensiteit van de plaat te maken hebben. 

C.v.d.M.
Volgens de Telegraaf zal het C.v.d.M. onderzoeken of het station zich houdt aan de Mediawet. In januari rapporteert de toezichthouder aan het Agentschap Telecom van het ministerie van Economische Zaken. Als die rapportage negatief uitvalt, kan ID&T een boete krijgen of zelfs de etherfrequentie verliezen volgens een woordvoerder van het commissariaat. Op grond van de bestaande voorschriften mag de zender slechts ongeveer één Top 40-hit per uur draaien. De rest van de programmering moet bestaan uit de muziek die gebonden is uit het kavel van de radiozender.

ID&T stelt dat het niets strafbaars doet. “Wij houden ons aan de vergunning”, aldus directeur radio Michel de Winter. De woordvoerder van het Commissariaat voor de Media wilde nog niet vooruit lopen op de rapportage in januari. “Het kan nog alle kanten uit.”

Nieuwe deejay’s
Afgelopen week werd al bekend dat radio deejay’s Alex Oosterveen, Rob Spijker van Hot Radio en Jente Kater van Radio Veronica  de overstap maken naar het nieuwe radiostation. Ook TMF VJ Theo Nabuurs, beter bekend als ‘Mental Theo’ zal waarschijnlijk naar Slam!FM gaan. Het is de bedoeling dat de deejay’s maandag 3 januari beginnen. Volgens Alex Oosterveen en Rob Spijker zal het station vanaf februari 2005 Slam!FM gaan heten.
 
Luistercijfers
Door de grote veranderingen hoopt het station in de toekomst betere luistercijfers te behalen. Volgens de laatste gegevens van Intomart GfK Continu LuisterOnderzoek heeft het station een markt aandeel van 0.5%. De eigenaar van het radiostation is daar niet tevreden mee. Door de grote veranderingen hoopt men dat het marktaandeel in de komende maanden flink zal stijgen. Hiervoor zal onder andere marketingcampagne gestart worden met veel publiciteits-stunts. [Radiowereld.NL]