Search
Close this search box.

Krabbé, De Leeuw en Ten Brink presenteren Azië-avond

Martijn Krabbé, Paul de Leeuw en Robert ten Brink presenteren het televisieprogramma dat donderdagavond geld moet binnenhalen voor de slachtoffers van de zeebeving in Azië. Het programma is tussen 18.30 en 23.45 uur tegelijk te zien op drie zenders (Ned. 2, RTL4 en SBS6). De tv-programmering staat in het teken van gironummer 555 en heeft als titel ‘Nationale Actie voor Azië’.

De show begint met een speciale uitzending van RTL Boulevard. Vanaf 20.30 uur is er een speciaal programma dat door de drie presentatoren aan elkaar wordt gepraat. Om 22.30 uur is Hart van Nederland op de drie zenders te zien, waarna een speciale uitzending van de TV Show van Ivo Niehe de avond afsluit.

Veel bekende Nederlanders hebben hun medewerking aan de show toegezegd, zei gedelegeerd tv-producent S. Emmering maandag. Zo onderbreekt Marco Borsato zijn vakantie op Curaçao om te komen zingen. Waarschijnlijk zal hij een duet doen, maar met wie is nog onbekend. Katja Schuurman en Guus Hiddink nemen plaats in het telefoonpanel.

Het koor van Kinderen voor Kinderen komt het gelijknamige liedje van dat programma zingen. De tekst van het nummer is aangepast aan de actuele situatie in Azië. Aan het eind van de avond gaat de benefietsingle van een aantal Nederlandse artiesten in première. Het plaatje is dan niet alleen op de drie tv-zenders te horen, maar ook op alle radiozenders. De single ligt vrijdag in de winkels.

Frans Bauer zal ook acte de presence geven. Volgens Emmering moet de uitzending een goede balans zijn tussen informatie en entertainment. Zo schuiven vertegenwoordigers van Unicef en de politiek aan. Ook komen verschillende mensen langs die (lokale) wervingsacties hebben georganiseerd. Zij kunnen hierover mailen met initiatieven@eyeworks.tv. Verder komen er ook hulpverleners en ooggetuigen aan het woord en schakelen de tv-makers met een benefietconcert dat die avond plaatsheeft op de Dam in Amsterdam. [Volkskrant/Radio.NL]

Gerelateerde berichten