Zoek
Sluit dit zoekvak.

Marco en Trijntje genomineerd voor Edison

Marco Borsato en Boris zijn genomineerd voor een Edison Award. Dat heeft de organisatie donderdag bekendgemaakt. De zangers zijn genomineerd in de categorie ‘zanger nationaal’, voor hun respectievelijke albums ‘Rely on me’ en ‘Zien’. In deze categorie krijgen zij concurrentie van het album ‘Concordia’ van De Dijk-zanger Huub van der Lubbe. In de categorie ‘zangeres nationaal’ zijn de drie nominaties gegaan naar Trijntje Oosterhuis, Do en Frederique Spigt.

In de categorie ‘nationale groepen’ hebben de albums van Bløf, Intwine en Within Temptation een nominatie ontvangen. In de categorie ‘nieuwe artiest’ is wederom Do de gelukkige. Zij moet het opnemen tegen het rapduo Lange Frans & Baas B en de popgroep The Sheer. Borsato en Bløf hebben tevens een nominatie in de wacht gesleept voor ‘beste muziek-dvd nationaal’ voor ‘Zien’ en ‘Live 2004′. De vorig jaar overleden André Hazes zou postuum een Edison kunnen krijgen voor zijn dvd ’25 jaar Hazes- live in de Amsterdam Arena’.

In de diverse categorieën voor ‘artiesten buitenland’ kregen onder meer Jamie Cullum, Novastar, Anastacia, Joss Stone, Keane en Maroon 5 een nominatie. De winnaar van de Edison, de prijs die jaarlijks door de Nederlandse muziekindustrie aan een album van bijzondere kwaliteit wordt toegekend, worden op 14 februari bekendgemaakt. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten