Search
Close this search box.

Chris Evans keert terug op de Engelse radio

Na vier jaar afwezigheid keert Chris Evans weer terug op de Engelse Radio. De Engelse lokale commerciële  radiostations hebben plannen voor een weekendshow voor de “tegendraadse” deejay. Voordat het zover is zal Evans eerst nog twee keer op BBC Radio 2 te horen zijn.

Weekendshow
Diverse grote radioconcerns als Capital Radio, GWR en Emap, die eigenaren zijn van vele lokale commerciële radiostations in het Verenigd Koninkrijk, hebben plannen om het aantal netwerkprogramma’s uit te breiden. Eén van die programma’s zou een weekendshow voor Chris Evans zijn. Het zou daarmee het eerste niet-hitlijst programma zijn dat overdag via vele lokale stations tegelijkertijd wordt uitgezonden. De commerciële stations willen hiermee de concurrentie aangaan met de BBC.

Op dit moment worden alleen hitlijsten als de Hit 40 UK en de Smash Hits Chart overdag tegelijkertijd uitgezonden via tientallen stations. Wel kennen de meeste stations een gezamenlijke avond- en nachtprogrammering, die meestal na 19 uur ’s avonds pas begint. Overdag is het de bedoeling dat de lokale stations eigen programma’s uitzenden. De mediawaakhond Ofcom moet dan ook nog toestemming geven voor de “netwerkshow” van Evans.

UK Radio Aid
De plannen voor gezamenlijke weekendshows op de commerciële stations komt ruim een maand na UK radio Aid, de engelse versie van Radio 555, waarbij de stations gezamenlijk geld inzamelden voor de slachtoffers van de Tsunamiramp. De stations kwamen toen tot inzicht dat ze beter konden samenwerken dan elkaar tegen te werken in de strijd tegen de BBC. Het totale marktaandeel van de radiostations van de BBC bedraagt 54% tegenover 46% van de commerciële stations.

Overigens was Chris Evans ook te horen tijdens UK Radio Aid. Hij interviewde daar minister Tony Blair op humoristische wijze. Dit is de stations zo goed bevallen, dat ze verder willen met Evans.

Radio 2
Fans van Chris Evans hoeven niet lang meer te wachten totdat hij terugkeert op de radio. BBC Radio 2 heeft hem namelijk weten te strikken om tijdens Pasen een programma te presenteren op de best beluisterde zender van het Verenigd Koninkrijk. Op vrijdag 25 maart en maandag 28 maart zal Chris Evans tussen 14 en 17 uur het programma van radioveteraan Steve Wright overnemen.

Met Pasen zal BBC Radio 2 meer speciale programma’s brengen waaronder een interview met Eric Clapton door Johnny Walker.

Virgin
Chris Evans zag in 1966 het levenslicht en was in zijn jeugd vooral het pispaaltje door zijn rode haar en zijn bril. Hij begon zijn radiocarrière bij Piccadilly Radio in Manchester (tegenwoordig Key 103). Begon jaren ’90 presenteerde hij 18 maanden lang de ochtendshow op BBC Radio 1.

Evans werd vooral schatrijk door zijn slimme handelswijze. Eind jaren ’90 kocht Evans’ bedrijf Ginger Media het radiostation Virgin Radio voor 85 miljoen pond. In 2000 verkocht Evans Ginger Media voor 225 miljoen pond.

Naast radio was Evans ook actief in de televisiewereld, waar hij zich ontpopte als presentator en producer van diverse programma’s.

Ontspoord
De carrière van Evans ging toch niet helmaal van een leien dakje. Dat kwam voornamelijk doordat Evans aan alcohol verslaafd raakte en zodoende “ontspoorde”. Evans was toentertijd ochtendjock bij Virgin Radio.

In 2001 kwam Evans twee weken lang niet opdagen op z’n werk, omdat hij te dronken was. Vervolgens kwam hij flink in opspraak toen hij in die twee weken naar Las Vegas vloog om daar met tienerster Billie Piper in het huwelijk te treden. Een maand later was het weer raak. Evans kwam wederom niet opdagen voor zijn ochtendshow, omdat hij weer te diep in het glaasje had gekeken. Uit nader onderzoek bleek dat Evans circa 25 glazen alcohol per dag dronk. Daarnaast hield Evans zich regelmatig niet aan de playlist van het station. Op 28 juni 2001 werd Evans ontslagen bij Virgin.

Dit leidde tot een rechtzaak die Evans in juni 2003 verloor. Sindsdien was het stil rond Evans en was hij vier jaar lang niet meer op de radio te horen. [Guardian/R.S./Radio.NL]

Gerelateerde berichten