Search
Close this search box.

D66 wil af van stroom Postbus 51-spotjes

Coalitiepartij D66 is de groeiende stroom voorlichtingscampagnes via Postbus 51 zat. Volgens de partij pakken de boodschappen in de spotjes vaak contraproductief uit. Bovendien vindt D66 dat de overheid in de spotjes zich te vaak bemoeit met zaken die haar niet aangaan.

D66-Tweede-Kamerlid Bakker: ,,Het is vaak pure armoede: er is een probleem en omdat er geen oplossing voorhanden is, gooit de overheid er maat wat spotjes tegen aan”.

Het toppunt is wat Bakker betreft de campagne om slachtoffers van misdrijven op te roepen aangifte te doen. ,,Terwijl iedereen het gevoel heeft dat er niets met die aangifte gebeurt.” Volgens Bakker moet de overheid het geld en de energie dan ook steken in een betere afhandeling van aangiftes bij de politie. Een ander voorbeeld van geldverspilling zijn voor Bakker de spotjes met weerman Peter Timofeeff over het waterbeleid in Nederland. Overigens vindt D66 dat campagnes die vooral dienen als informatie-overdracht, zoals de uitleg over de huursubsidie-aanvraag of belastingaangifte, wel hun nut hebben. [ANP/Radio.NL]

Gerelateerde berichten