Headlines uit de krant: dinsdag 1 maart

“Ben ik nog op tijd?” vraagt hij met een grote grijns, terwijl hij precies op het afgesproken tijdstip jongensachtig komt binnenstuiven. Buiten waait een koude wind. Gijs Staverman wrijft in zijn handen.

Anderhalve maand is de presentator/dj nu terug uit Zuid-Afrika, maar hij moet bekennen dat hij steeds meer van warmte gaat houden. “In Nederland kan het soms zo vervelend koud zijn. Kerst en oud en nieuw vier ik daarom de laatste jaren al in zuidelijke landen. Al is zo’n ‘Last Christmas’-situatie van Wham natuurlijk ook erg leuk.” Lees verder

Winnaars
Tranen, nederigheid, bedankjes en een grap. De winnaars van de Academy Awards maakten er in hun speech weer iets moois van. Hieronder volgen enkele uitspraken van de hoofdrolspelers van het 77e Oscar-gala. Lees verder

ASO
Aso-tv? Een nieuw SBS 6-programma wil ons het moreel relativisme in probleemwijken laten zien. Ze schelden. Slaan. Stelen. En ze zijn er trots op. Ontmoet Geert -‘ik ben geen lieverdje’- en zijn buren in Assen-Oost. ,,De Tokkies (een asociale familie die aan onderbuikgevoelens van een grote groep tv-kijkers appelleert-red.) zijn niets vergeleken bij ons.” Aso-tv. Het is een relatief nieuw fenomeen. Misstanden liggen voor het oprapen en juist dat maakt het genre kwetsbaar: het gevaar van goedkoop scoren loert. Wie wil er niet naar aapjes kijken? Lees verder

Mojo 
Concertorganisator Mojo heeft zondag gewaarschuwd voor valse kaartjes die sinds kort in omloop zijn. Voor optredens van Van Morrison (een week geleden), The Chemical Brothers (donderdag) en Anastacia (vrijdag en zaterdag) werden in totaal 81 valse kaartjes ontdekt, meldde een woordvoerder desgevraagd. Lees verder

Heling
Het politiekorps Gooi- en Vechtstreek doet onderzoek naar verduistering en het lekken van politie-informatie door een 51-jarige collega. De man zou een C2000-portofoon hebben geleverd aan een Woerdense journalist. De journalist zit vast voor heling. De politiemedewerker is buiten functie gesteld. Zijn ontslagprocedure loopt. Met de C2000-portofoon heeft de 48-jarige journalist uit Woerden afgelopen najaar enkele weken lang de communicatie kunnen volgen tussen politie, brandweer en ambulance. Lees verder 

VPRO
Radio maken op internettelevisie is een van de nieuwe mediavormen die VPRO beproeft met de lancering van het nieuwe digitale themakanaal /Geschiedenis. Gisteren ging de nieuwe digitale themazender van VPRO en NPS online. Het kanaal, /Geschiedenis gedoopt, is zowel via internet als via de digitale televisiepakketten van kabelbedrijven UPC en CAIWAY te bekijken. Lees verder

Jerry
Het plan om Jerry Springer – The Opera naar Broadway te halen, gaat niet door nadat een christelijke actiegroep roet in het eten gooide. De organisatie Christian Voice maakte zoveel ophef over de controversieële Engelse show, dat de Amerikaanse geldschieter zich terug trok. Lees verder

Spits
Dagblad Spits komt deze week met een integrale online versie van de krant. De lezer moet hierbij een echt ‘bladergevoel’ krijgen. Verantwoordelijk voor de digitale versie is het bedrijf PayperNews, dat al enige jaren ervaring heeft met pdf-achtige technieken. Al in 2003 realiseerde het bedrijf een digitale folder voor de Makro. De klant kon als het ware door deze folder heen bladeren, als ware het een papieren blaadje. Lees verder

NCRV
Amerika kijkt vol spanning uit naar de slotaflevering, morgen, van NYPD Blue. Ook in Nederland is de politiereeks razend populair. Vrijdag begint de NCRV met de laatste 20 afleveringen. ,,Dit politie-drama bevat volwassen taalgebruik en scènes met gedeeltelijk naakt. Wij adviseren kijkers voorzichtigheid in acht te nemen.” Met deze waarschuwing begon familiezender ABC in september 1993 het eerste seizoen van de controversiële politieserie NYPD Blue. Lees verder

Antillen
Nederlandse Antillianen en Arubanen krijgen een eigen krant. De grootste krant van de Nederlandse Antillen en Aruba, Amigoe, geeft vanaf het voorjaar een weekblad uit in Nederland. Amigoe NL wil de ‘eenzijdige’ en ‘negatieve’ berichtgeving over Antillianen tegengaan door ‘de andere kant’ te belichten. “Dit zonder de problemen die er zijn uit het oog te verliezen”, aldus Amigoe maandag. Lees verder

Gerelateerde berichten