Search
Close this search box.

Kort geding tegen SLAM!FM ingetrokken

Het kort geding tegen SLAM!FM is ingetrokken. Dat meldt Michel de Winter, directeur Media van ID&T tegenover een medewerker van Radio.NL. Het kort geding was aangespannen door Radio 538 en RTL Nederland. De twee partijen zijn het oneens met het format van SLAM!FM. Ze mogen maar 7.5% hits draaien, maar door middel van ‘edits’ wordt dat omzeild.

Het is voor beide mediabedrijven vooral storend dat SLAM!FM, tijdens de frequentieverdeling nog ID&T Radio, zo weinig voor het kavel heeft bepaald. ID&T betaalde namelijk 2.5 miljoen, terwijl Radio 538 57 miljoen en RTL voor Yorin FM 33.8 miljoen en voor RTL FM 22.9 miljoen betaalde.

Eerder deze week werd nog bekend dat Radio 538 een andere advocaat moest kiezen voor het kort geding tegen SLAM!FM. Radio 538 had namelijk gekozen voor dezelfde advocaat als de VCR. SLAM!FM heeft daarover een klacht ingediend bij de VCR en die heeft ze daarin gelijk gegeven.

Michel de Winter denkt dat het kort geding is ingetrokken, omdat Radio 538 en RTL zelf ook wel inzagen dat het kort geding geen kans van slagen had. Radio 538 en RTL weten op dit moment echter nog van niets.

Voor SLAM!FM is het einde van de juridische strijd nog niet in zicht. Het Commissariaat van de Media heeft namelijk ook al een onderzoek ingesteld naar het aantal hits dat gedraaid wordt. [J.S./Radio.NL]