Nieuwe tv-serie op SBS6 erger dan De Tokkies

SBS6 brengt vanaf vandaag (1 maart) een nieuwe tv-serie op de buis, waarin problemen in aso-wijken helemaal in beeld worden gebracht. Was de televisieserie rond de aso-familie ‘De Tokkies’ voor veel mensen al een openbaring, in deze nieuwe SBS6 serie vanaf 21.55 uur maakt de kijker kennis met zodanig a-sociaal gedrag, dat de gedragingen van De Tokkies ver te boven gaat en doet verbleken.

SBS6 heeft voor de serie Probleemwijken in een zevental wijken gefilmd, onder andere in Woensel-West in Eindhoven, De Bartjes in Den Bosch, Duindorp in Den Haag en de Wielenpolle in Leeuwarden. De in beeld gebrachte bewoners van deze wijken en daarmee tevens de hoofdrolspelers in deze nieuwe serie hebben ‘schijt aan alles en iedereen’ en ze staan dan ook om de haverklap voor de rechter.

De camera legt alles vast. SBS6 toont met deze serie een deel van Nederland waarvan we allemaal weten dat het bestaat, maar waarvan slechts weinigen weten hoe het er echt toegaat. ‘Probleemwijken’ toont ‘de andere kant van Nederland’, waar bewoners vaak wel zeer betrokken zijn met elkaar en waar lief en leed gedeeld wordt, maar waar de armoede en de achterstand op tal van gebieden ook schrijnend zichtbaar aanwezig is.

De zender verwacht veel van de nieuwe serie, uiteraard zal er veel ophef komen, maar de zender rekent ook op een maatschappelijke discussie rond het verschijnsel aso-gezinnen en hoopt daarnnaast ook op hoge kijkcijfers. Het programma gaat dus nog een stapje verder dan “De Tokkies”, zo gaan buurtbewoners in de nieuwe serie met elkaar op de vuist, gaan ze op rooftocht en op hoerenbezoek, worden auto’s uit pure verveling gesloopt, en bedreigen ze elkaar met de dood. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten