Search
Close this search box.

Stemacteurs.nl, platform voor professionele stemmen

Deze week is de website Stemacteurs.nl officieel van start gegaan. De site biedt een platform aan (uitsluitend) professionele spreekstemmen en voice-overs en de audiovisuele industrie. Bedrijven of instellingen die een bekwame professionele stem zoeken voor een productie vinden hier wat zij zoeken.

Vooral omroepen, reclamebureaus, RTV-producenten en multimediabedrijven lopen nogal eens tegen goedbedoelde initiatieven op internet aan, waaruit niet op te maken valt wie nu wél beroepsmatig spreker is en wie niet. Stemacteurs.nl brengt dan ook uitsluitend professionele sprekers voor het voetlicht.

Bovendien is de site ‘geheel gratis’, zowel voor opdrachtgevers als voor de stemmen. Niemand hoeft provisies of inschrijfgeld te betalen. Professionele stemmen en voice-overs kunnen kosteloos lid worden en gebruik maken van Stemacteurs.nl, maar er is wel een kwaliteitsdrempel, er worden hoge eisen gesteld. Radio.NL heeft de site inmiddels bezocht en de veelgehoorde professionele stemmen van dit land zijn er vrijwel allemaal te vinden.

Volgens initiatiefnemer Barnier Geerlings is de kwaliteit van de aangeboden ‘content’ bepalend. “Veel mensen denken een dusdanig goede stem te hebben, dat ze als voice-over kunnen fungeren, maar het gaat hier wel om een vak. Daarom laten we alleen echte stemprofessionals met aantoonbare ervaring toe. Op de site zijn ook audiovoorbeelden te beluisteren, opgesplitst per categorie. Producenten kunnen zich zo razendsnel oriënteren”.

Barnier Geerlings is eigenaar van IAM Studio’s in Leiden en ook betrokken bij de eerste Nederlandse Vakvereniging voor  professionele stemmen en voice-overs, VakSTEM!

Gerelateerde berichten