Search
Close this search box.

Adam Curry : Mij treft geen blaam

Adam Curry treft geen blaam als voormalig eigenaar van helikopterverhuurder Rotorjet. Curry ontkent donderdag tegenover Novum Nieuws dat hij nog 1,8 miljoen euro moet terugbetalen aan de schuldeisers van het bedrijf, zoals De Telegraaf donderdagochtend meldde. Curator Reinier Oskamp zou onregelmatigheden in de boeken van Rotorjet hebben ontdekt. Het bedrijf ging in maart 2003 failliet.

Volgens Oskamp had Curry ruim 1,8 miljoen euro aan de boedel van het bedrijf onttrokken door de opbrengst van de verkoop van een helikopter naar zijn privé-rekening over te boeken. Daarmee zou Curry zijn schuldeisers hebben gedupeerd. Curry ontkent dat. “Het geld moest verdeeld worden onder de schuldeisers, maar de schuldeiser ben ik zelf”, legt Curry uit.

Volgens Curry heeft hij het geld tijdelijk onttrokken, om het uit handen van zijn voormalige zakenpartner te houden. Curry noemt de inmiddels overleden Simon Cavendish een oplichter, die onder valse identiteit opereerde.

De werknemers van Rotorjet wisten volgens Curry dat hij het geld bewust aan het bedrijf had onttrokken. Ze zouden er geen problemen mee gehad. Alle werknemers van het bedrijf hebben hun achterstallige salaris anderhalf jaar na het faillissement alsnog gekregen, zegt Curry. [Novum/Radio.NL]

Foto op verzoek van ANP verwijderd.

Gerelateerde berichten