Search
Close this search box.

Headlines uit de krant: maandag 25 april

De Britse publieke zender BBC zendt zondagmorgen een bijeenkomst uit van de Quakers. De diensten van dat religieuze genootschap bestaan hoofdzakelijk uit stille overpeinzingen. Dat meldt The Daily Telegraph zaterdag. De BBC hield zich in het verleden verre van Quaker-bijeenkomsten, waarbij niet wordt gezongen en nauwelijks wordt gesproken.

De laatste keer dat een dergelijke dienst werd uitgezonden, was in de jaren zeventig. Naar verluidt werd de gelovigen toen gevraagd om af en toe flink te kuchen of de neus op te halen, om de luisteraars ervan te overtuigen dat hun toestel nog heel was. Lees verder

Kabel
De vrees van kabelexploitanten neemt toe dat de Opta hun doorgiftetarieven zal aanpakken op grond van de werkelijke kosten. Afgelopen maanden schreef Planet Multimedia twee keer over de kennelijk te hoge tarieven van kabelaars. Gisteren kwam de Volkskrant met nadere cijfers. De krant putte onder meer uit een Opta-document over een geschil tussen Multikabel en Canal+ over tarieven voor doorgifte van Canal+-kanalen via het net van de Noord-Hollandse kabelaar. Lees verder

Mills
De Britse acteur sir John Mills is zaterdag op 97-jarige leeftijd in zijn woonplaats Denham, even buiten Londen, overleden, meldde de BBC. Zijn carrière besloeg vele decennia. In 1971 won Mills, geboren als Lewis Ernest Mills, een Oscar voor beste mannelijke bijrol in de film Ryans Daughter. Lees verder

RTV Utrecht
De talkshow van Utrechts Nieuwsblad/Amersfoortse Courant (UN/AC) en RTV Utrecht kan het begin zijn van een verdere samenwerking tussen beide mediabedrijven. Zowel hoofdredacteur Arjeh Kalmann van de combinatie UN/AC als directeur Paul van der Lugt van RTV Utrecht sluit op lange termijn zelfs een fusie niet uit.Het huidige omroepbestel maakt een echte samenwerking tussen omroep en dagbladen onmogelijk. Onoverkomelijk probleem is dat dagbladen commerciële producten zijn en dat de regionale omroepen uit publiek geld gefinancierd worden. Wel heeft staatssecretaris Van der Laan toegezegd de huidige regels op dat vlak te willen aanpassen. Lees verder

Televisiereclame
De Reclame Code Commissie heeft Go Go Tours aanbevolen een televisiereclame voor haar website Dumpjeschatje.nl niet langer meer uit te zenden. In de commercial ‘dumpt’ een jongen rijdende op een scooter zijn vriendin door haar op een tak te laten botsen. De commissie acht de reclame ontoelaatbaar. Ondanks het advies heeft Go Go Tours besloten het spotje te blijven uitzenden op TMF en MTV.
In de bewuste televisiecommercial rijdt een jongen met zijn vriendin op een scooter. Dan ziet hij een dikke tak over de weg hangen. Op het laatste moment duikt hij omlaag om deze te ontwijken. Zijn vriendin krijgt deze tak in volle vaart in haar gezicht en valt kennelijk van de scooter. De jongen rijdt door, kijkt nog even om en roept ‘ Sorry!’. Na foto’s van half blote meisjes verschijnt het logo van Gogo Jongerenreizen. Lees verder

Media-aandacht
Voor het overlijden van Johannes Paulus II is voor Nederlandse doen buitensporig veel media-aandacht geweest. Dat blijkt uit een inventarisatie van het vakblad De Journalist. De kranten stonden bol van het overlijden op 2 april. Koploper is dagblad De Telegraaf die 5485 vierkante centimeters tekst besteedde aan het overlijden van de kerkvorst.
Procentueel staat dagblad Trouw bovenaan. Deze krant besteedde 2735 vierkante centimeters aan paus-nieuws, wat neerkomt op 33,2 procent van de drukspiegel van de krant op tabloid-formaat. Bij de Telegraaf ging het om 28,5 procent. Lees verder

Palee
Het doek is echt gevallen voor de voormalige Osse radiopiraat Palee. Deze week werd duidelijk dat de programmaraad Brabant Midden Noord in haar advies aan Essent de Bossche ex-piratenzender Radio Atlantis een plekje op de kabel toebedeelt, en niet Radio Palee. Ook de uitzendingen van Palee via internet stoppen per 1 mei. Lees verder

Gerelateerde berichten