Headlines uit de krant: woensdag 27 april

Diagnose praat wekelijks met een bekende Nederlander over zijn of haar gezondheid. Deze week Patty Brard (50). Volgende week hoort ze in haar nieuwe serie Pats Life na een scan hoe haar lichaam de voorbije jaren heeft doorstaan. Voor iemand die volgens mijn regels leeft, rookt en drinkt, gaat het eigenlijk behoorlijk goed met me. Als je zó 50 wordt, mag je in je handen knijpen.

Af en toe ben ik wel moe. Dat heeft met ouder worden te maken. Tegelijkertijd: als ik eens een keertje moe word, is een ander al 30 keer ingestort. Ik hoor voortdurend om me heen: waar háál je de energie vandaan. Lees verder

Klassieke muziek
De politie van Geertruidenberg heeft een man ingerekend die na klachten over de keiharde klassieke muziek die hij in zijn tuin speelde, buren beledigde. Omwonenden hadden bij de politie over de overlast geklaagd. De telefoniste kon via de telefoon de harde klassieke muziek horen, waarover de beller zich beklaagde. Lees verder

Webloggers
Amerikaanse internetuitgevers wedijveren met elkaar om de beste webloggers aan zich te binden. Weblogschrijvers zullen meer en meer invloed uitoefenen op de kwaliteit en winstgevendheid van een uitgave. Dit kwam naar voren tijdens een forumdiscussie op de conferentie ‘Les Blogs’ in Parijs, een bijeenkomst over weblogs en social software. Lees verder

Krant
Met een ‘actiekrant’ heeft de redactie van het Rotterdams Dagblad (RD) dinsdag haar onvrede geuit over de maandag gepresenteerde naam voor de nieuwe krant. Deze ontstaat door het samengaan van onder meer het Algemeen Dagblad en het Rotterdams Dagblad. De meerderheid van de redactie heeft zich uitgesproken tegen de nieuwe naam. De hoofdredactie van het RD heeft steeds geroepen dat bij een nieuwe krant een nieuwe naam hoort. Hoe lezers daarover denken, kunnen ze duidelijk maken door een affiche met het motto ‘Een nieuwe krant? Een nieuwe naam!’ op te hangen. De protestpagina is dinsdag om de bijlage gevouwen met het sport- en regionieuws. Op de achterkant geven RD-redacteuren kort hun mening over de voorgenomen fusie. Lees verder

Dj-podium
Een strakke, witte ruimte met grote videoschermen en de ultieme Amerikaanse asobak als dj-podium. In de Amsterdam RAI vond vorige week de tweede iPod party van Nederland plaats. Onwennig stappen de bezoekers, voornamelijk dertigers, de zaal binnen. De amateur dj’s die vanavond met hun eigen muziek de zaal zullen vullen zijn te herkennen aan rode iDJ t-shirts. Een wat oudere man met een opvallende grijze baard is gekleed in een groen iDJ t-shirt met op zijn rug de tekst ‘Man to beat’. Het blijkt de 60-jarige Ger Kouwenberg, de winnaar van de allereerste iPod party in het GEM in Den Haag. Hij komt zijn titel verdedigen. Lees verder

Algemeen Dagblad
Op de redacties van het Rotterdams Dagblad, de Haagsche Courant en het Utrechts Nieuwsblad is met verontwaardiging gereageerd op het besluit de titel Algemeen Dagblad te voeren als leidende naam van de nieuwe fusiekrant van PCM en Wegener. De betrokken kranten behouden hun naam, maar de titel wordt wel voorafgegaan door ‘AD’.
In Rotterdam heet de krant, die vanaf augustus gaat verschijnen AD/Rotterdams Dagblad, in Utrecht AD/Utrechts Nieuwsblad, in Den Haag AD/Haagsche Courant. De keuze van de titel is steeds een van de gevoeligste onderwerpen gebleken in het fusieproces. De directievoorzitters Houwert (Wegener) en Bouwman (PCM) zeiden in december dat gezocht werd naar een nieuwe naam. Lees verder

Reality
De Blauwe Stad, de prestigieuze nieuwbouwwijk aan een kunstmatig meer in Oost-Groningen, wordt het decor voor een landelijke reality-serie. Dat heeft een zegsvrouw van de Blauwe Stad maandag gemeld. De bedrijven die het project ondernemen zijn in gesprek met producent IdtV over een programma waarin een aantal eerste bewoners van het gebied worden gevolgd tijdens het opbouwen van een nieuw leven. De bedoeling van de reeks is de Blauwe Stad onder het publiek in het westen meer bekendheid te geven.
De Blauwe Stad is een gebied van twintig vierkante kilometer tussen de Groningse dorpen Winschoten, Scheemda en Reiderland. Een kunstmatig meer van acht vierkante kilometer moet het bruisende hart worden van bijna 1500 nieuwe woningen en een groot recreatie- en natuurgebied. Na twee jaar graven opent koningin Beatrix volgende maand de sluizen die het meer in een jaar tijd vol moeten laten stromen. De eerste huizen moeten begin 2006 worden opgeleverd. Lees verder

Fotografen
De Britse prins Harry en zijn vriendin Chelsy Davy zijn tijdens een safaritocht in Botswana ,,in gevaar” gebracht toen hun jeep werd achtervolgd door fotografen. Dat heeft een woordvoerder van Harry’s vader, kroonprins Charles, maandag laten weten. Lees verder

Vlieger
Een van de laatste ondernemingen van de Amsterdamse zakenman Erik de Vlieger dreigt nu ook om te vallen door financiële problemen. De SNS Bank blijkt begin dit jaar de geldkraan te hebben dichtgedraaid voor de Nederlandse Tijdschriften Groep (NTG), uitgever van bladen als Aloha, Oor en Squeeze. De bank eiste in een brief van 17 januari een lening van oorspronkelijk 1,4 miljoen euro terug. Volgens NTG-directeur Frans Makau voerde de bank hierbij de negatieve publiciteit rondom De Vlieger aan. Makau noemt het stopzetten van de lening ‘schandalig’ en ‘onprofessioneel’. Hij heeft de SNS Bank vandaag voor de rechter gesleept. Door het wegvallen van de bankkredieten dreigt de werkgelegenheid van vijftig mensen direct in gevaar te komen, zegt de directeur. Lees verder

Gerelateerde berichten