Search
Close this search box.

SBS geeft Talpa meer tijd om naam te veranderen

Talpa moet heeft tot vrijdag de tijd om de naam van de nieuwe zender Tien in te trekken. Gebeurt dat niet, dan overweegt SBS Broadcasting juridische stappen. Het moederbedrijf van SBS6, Net 5 en Veronica claimt dat de naam Tien te veel lijkt op TV10. Volgens woordvoerder Thomas Notermans van Talpa houdt het bedrijf van John de Mol vast aan de naam die voor de nieuwe zender is gekozen. Notermans stelt dat de namen Tien en TV10 niet op elkaar lijken. Bovendien is de naam TV10 al jaren niet meer in gebruik, aldus Notermans.

SBS gaat er vanuit dat Talpa vrijdag reageert. “Talpa heeft SBS woensdag laten weten meer tijd nodig te hebben voor een uitgebreide reactie op het verzoek”, zegt woordvoerder Eric Eljon van SBS Broadcasting. De naam Tien voor de nieuwe zender werd een week geleden gepresenteerd na een prijsvraag onder kijkers. Twee dagen later kwam SBS met het bericht dat het bedrijf in september 2005 onder de naam TV10 digitale televisie wil maken. Die naam heeft SBS al jaren in bezit, zegt Eljon. [Novum/Radio.NL]