Zoek
Sluit dit zoekvak.

Yorin FM voert kleine wijziging in muziekbeleid door

Yorin FM heeft het muziekbeleid enigzins gewijzigd. Op 14 juni vorig jaar kwam Yorin FM met een pop en rockformat. Een maand later verdwenen de alternatieve platen van onder meer Muse van de playlist. In december kwamen er ook weer danceplaten op de lijst te staan, terwijl dat na de grote formatswijziging van juni niet meer het geval was.

Maar nu dus een nieuwe wijziging. De danceplaten zijn na de PopRock 1000 Aller Tijden weer van de playlist verdwenen. In plaats daarvan hoor je nu nog meer classics dan al het geval was. Op Yorin FM hoort men nu de beste platen uit de jaren ’70, ’80, ’90 en van nu. Daarmee lijkt het station de concurrentie aan te gaan met Radio Veronica, dat alleen maar platen uit de jaren ’80 en ’90 draait. Uitgaande van 12 platen per uur, zullen de platen ongeveer in onderstaand schema gedraaid worden:

1. Hit
2. Classic
3. Classic
4. Nieuwe plaat
5. Classic
6. Classic
Reclame
7. Classic
8. Hit
9. Classic
10. Nieuwe plaat
11. Classic
12. Classic

Vandaag is ook de nieuwe programmering van start gegaan. Vanmorgen was Martijn Kolkman te horen tussen 10:00 en 12:00 uur. Henk Westbroek was ziek vandaag, waardoor Maurice Verschuuren geen sidekick was maar gewoon als dj fungeerde. Hij was te horen tot 14:00 uur, daarna ging Robert Jensen verder tot 18:00 uur. [J.S./Radio.NL]

Gerelateerde berichten