Search
Close this search box.

Zeeuwse kabel: BBC Radio 3 erop. RTL-TV er af

Delta Kabelcomfort B.V. heeft het advies van de Zeeuwse Programmaraad overgenomen en heeft per 22 maart het analoge programmapakket (wederom) uitgebreid. De kabelexploitant voegde BBC Radio  3 toe aan het kabelpakket. Wel veranderden hierdoor enkele andere radiozenders van frequentie.

Vanuit de kabelabonnees zijn door de Zeeuwse Programmaraad herhaaldelijk verzoeken tot doorgifte van dit radioprogramma ontvangen. BBC Radio 3 is de cultureel/klassieke radiozender van de BBC. Bekend om haar uitzendingen van o.a. de (symfonische) BBC orkesten en de BBC Proms (competitie voor nieuw klassiek talent). Van jazz tot zwaar klassiek, van wereldmuziek tot drama en van cultuur tot experimentele muziek.

BBC Radio 3 is sinds 22 maart te ontvangen via de kabelfrequentie 103,5, in stereo. Door toevoeging van dit programma was het noodzakelijk de frequenties van enkele andere radioprogramma’s aan te passen. Deze programma’s, met de nieuwe frequentie, zijn: BBC Radio 4 (103,8 MHz.-mono), BBC Worldservice (104,1 MHz.-mono), France Inter (104,7 MHz.-stereo), RTBF La Première (105,0 MHz.-mono) en RNE Radio 1 (105,7 MHz.-mono).

Doorgifte Duitstalige RTL-Television gestaakt
Delta Kabelcomfort heeft de doorgifte van RTL-Television gestaakt omdat het niet akkoord kan gaan met de vernieuwde voorwaarden die de zender stelt. Reeds geruime tijd is Delta Kabelcomfort B.V. samen met de Vecai – de koepelorganisatie van kabelbedrijven – in onderhandeling met RTL-Television. De voorwaarden waaronder de zender bereid is toestemming te verlenen voor kabeldoorgifte zijn echter voor Delta Kabelcomfort niet acceptabel.

Aanvaarding van de voorwaarden van RTL-Television – ruime betaling aan rechten – zou een negatieve invloed hebben op de hoogte van de abonnementsprijs. In het belang van de kabelabonnee accepteert Delta Kabelcomfort B.V. deze voorwaarden niet. Daarom is Delta Kabelcomfort B.V. (wettelijk) genoodzaakt de doorgifte van RTL-Television vooralsnog te staken. Mocht in het verloop van het onderhandelingsproces blijken met RTL-Television tot acceptabele voorwaarden te komen, dan wordt het programma weer via de kabel doorgegeven. [JHV/ Delta Kabelcomfort/Radio.NL]

Gerelateerde berichten