Zoek
Sluit dit zoekvak.

3FM krijgt nieuwe weekendprogrammering

Het publieke radiostation 3FM krijgt vanaf september een nieuwe weekendprogrammering. Dat zei Florent Luyckx, zendercoördinator van 3FM, in een interview met Radio.NL. Het weekend gaat grotendeels horizontaal geprogrammeerd worden. Op dit moment is alleen het programma ‘SPAM’ op zowel zaterdag als zondag te horen. Het is nog onduidelijk of de presentator van dat programma, acteur Egert-Jan Weeber, mag blijven.

Ook de rest van de programmering is nog niet rond. De belangrijkste omroepen in het weekend van 3FM, de TROS en BNN, zijn op dit moment aan het overleggen over de inhoud van de programma’s. Pas later wordt besloten over de presentatoren.

Florent vertelde ook dat De Nieuwe Omroep (DNO) zendtijd gaat krijgen op 3FM. DNO zal vanaf september starten met haar uitzendingen. Het is nog niet bekend welke dag en welk tijdstip de omroep krijgt. Volgens de website van DNO vertegenwoordigt de omroep een stroming van mensen die zich betrokken voelt bij medemensen en hun leefomgeving. Mensen die op hun eigen manier een bijdrage leveren of willen leveren aan een betere wereld. Tot deze stroming behoren groeiende maatschappelijke groeperingen als praktisch idealisten, nieuwe geëngageerden en de betrokken wereldburgers.
DNO wil een bijdrage leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld door mensen te ondersteunen in hun zoektocht naar eigen mogelijkheden om een positieve bijdrage te leveren. Door positieve en oplossingsgerichte programma’s te maken over mondiale verhoudingen, mensen- en dierenrechten, natuur en milieu willen we laten zien dat de inbreng van elke betrokken wereldburger een grote bijdrage levert aan een duurzame toekomst.

Het interview met Florent Luyckx is afgelopen weekend in drie delen verschenen. Deel 1 ging over Florent zelf, deel 2 over zijn beleid en deel 3 over de dj’s en de programmering. Hieronder staan de links naar de delen. [J.S./Radio.NL]

Gerelateerde berichten