Search
Close this search box.

Caroline Tensen naar Tien

Presentatrice Caroline Tensen is vanaf augustus te zien op de nieuwe zender Tien. Daar presenteert Tensen de ‘Postcode Loterij Eén tegen 100’. Linda de Mol is met ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht’ vanaf november eveneens te zien op Tien.

Ook de ‘Postcode Kanjer’-uitzending van 1 januari volgend jaar verhuist van de Tros naar Tien. In dit programma is de uitreiking van de Postcode Kanjer van 20,8 miljoen euro te zien.

Woordvoerder Ellen Damsma van de Postcode Loterij laat weten dat het een ‘moeilijke keuze’ was en dat ‘in goed overleg’ met publieke omroep Tros tot dit besluit is gekomen. “De overstap van Linda de Mol naar Tien heeft onze keuze uiteraard sterk beïnvloed. Linda de Mol en ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht’ zijn voor ons onlosmakelijk met elkaar verbonden.” De Postcode Loterij laat weten wel door te gaan met het spelletjesprogramma ‘Lingo’, voor de Tros gepresenteerd door Nance.

Julius Minnaar, directeur TROS Media en Financiën: “Met zowel ÉÉN tegen 100 als Miljoenenjacht wist de TROS zich verzekerd van een stevige positie op de zondagavond. Het is vanzelfsprekend erg jammer dat de programma’s verhuizen. Aan de andere kant brengt het verlies van beide programma’s ons de uitdaging om nieuwe programma’s te bedenken waar hopelijk net zoveel mensen met evenveel plezier naar kijken. Want daar kunnen de kijkers op blijven vertrouwen: wij zijn er voor het grote publiek”.

In een brief aan de TROS heeft Novamedia, het bedrijf achter de Nationale Postcode Loterij, laten weten dat de beslissing om te verhuizen mede is ingegeven door het (voorgenomen) beleid van staatssecretaris Medy van der Laan, waarin geen ruimte meer wordt verondersteld voor programma’s voor een breed publiek. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten