Zoek
Sluit dit zoekvak.

Finale 111 intro’s in Schiffers.FM

Hans Schiffers, presentator van het Radio 2 programma ‘Schiffers.FM’ zal donderdag (12 mei) tussen 14.00 en 17.00 uur de Top 11 van de ‘meest weergaloze intro’s’ uitzenden op Radio 2. Dit zijn de meest originele openingen van bekende pophits uit veertig jaar popgeschiedenis.

Uit een lijst van 111 intro’s konden luisteraars de afgelopen weken hun meest aansprekende, bijzondere of unieke top 3 samenstellen en een motivatie geven. De meest in het oog springende motivatie wint een reis naar Liverpool voor twee personen. De makers van het mooiste intro krijgen van Schiffers.fm een award overhandigd. Tot vanmiddag 12.00 uur kan nog  worden gestemd op de website Schiffers.fm.

”Hans Schiffers is op het idee gekomen omdat hij zelf een intro-tik heeft. Een enkele seconde is vaak al genoeg om te horen welk nummer er komt. Het is een uniek stukje muziek waarover vaak lang is nagedacht. Het is pure creativiteit. Zo liet de band Kayak voor Mammoth een echt draaiorgel naar de studio komen. Complete waanzin natuurlijk, maar het maakt dat nummer onvergetelijk. En die gitaarlick van Danny Lademacher in Herman Broods Saturday night is natuurlijk even briljant als de rif van Satisfaction van The Rolling Stones. Het gaat erom dat je als luisteraar meteen in het avontuur zit. Mocht ik ooit nog eens in een coverband spelen, zou ik niets aan zon begin veranderen. Het intro is de lente van een liedje. Een goed intro heeft een patent op eeuwige frisheid.” [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten