Headlines uit de krant: donderdag 19 mei (2)

Jack Spijkerman komt, dankzij het geheugen van internet, nooit meer van het predikaat geldwolf af. De enorme invloed van internet als bepalend archief voor persoonlijke reputaties wordt nog altijd onderschat, maar voortaan niet meer door Jack Spijkerman.

Jack Spijkerman verliet na 23 jaar de Vara om voor de nieuwe zender Tien van John de Mol te gaan werken. Volgens sommigen deed hij dat voor het grote geld, hijzelf ontkende dat. De term ‘geldwolf’ blijft aan Spijkerman kleven. Het programma Vara Live gaf Jack zonder verder commentaar onder uit de zak, door een filmpje te vertonen van een Kopspijkers-uitzending in 2001; daarin beticht Spijkerman Jomanda van geldzucht als belangrijkste drijfveer. Het fragment staat op internet, voorgoed. Lees verder

Awards
De musical Passion is zeven keer genomineerd voor de John Kraaijkamp Musical Awards 2005. Presentatrice Tooske Breugem maakte dit woensdag in een speciale uitzending bij de AVRO bekend. De musicalprijzen worden 6 juni uitgereikt in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. De Jantjes heeft zes nominaties gekregen. Pippi Langkous is vijf keer genomineerd en Crazy for you vier keer. Hello Dolly! en De kleine zeemeermin maken kans in drie categorieën. De Kleine Ezel en Portret van een verloren lente hebben ieder twee nominaties. Hair, Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen meneer, Love me just a little bit more, Schudden tot het sneeuwt en De zevensprong zijn allen in de race voor één onderscheiding. Lees verder

Kabel
De overname van het Nederlandse kabelbedrijf Multikabel zit in een impasse. Er is een overeenkomst met het Duitse moederbedrijf, maar een van de schuldeisers ligt dwars. Bronnen die van de onderhandelingen op de hoogte zijn, stellen tegenover Het Financieele Dagblad dat de Amerikaanse investeringsmaatschappij Warburg Pincus het Noord-Hollandse kabelbedrijf wil overnemen. Als een verrassing komt een mogelijke overname niet. Moederbedrijf Primacom stelt in zijn onlangs gepubliceerde jaarverslag dat ‘een geïnteresseerde partij’ een bedrag van ‘ruim boven 500 miljoen euro’ wil neertellen voor Multikabel. Lees verder 

Weblogger
Viva zoekt in twee etappes op democratische wijze een nieuwe columnist die een weblog (online dagboek) gaat bijhouden op Viva.nl. In de eerste fase konden lezeressen zich met hun bestaande weblog melden. Daar kwamen niet minder dan 500 aanmeldingen op van bestaande weblogs, schrijft de redactie. Daaruit hebben ze er vijf gekozen. Die nemen het op de site een maand lang tegen elkaar op proef op. Lezers kunnen een cijfers geven tussen 1 en 10. Op grond daarvan wordt een weekgemiddelde bepaald. Lees verder 

Batman
Frank Gorshin, de vertolker van The Riddler in de tv-serie Batman, is op 72-jarige leeftijd overleden. Voor de rol van de slechterik in de uiterst populaire reeks uit het einde van de jaren zestig werd hij voor een Emmy genomineerd. Lees verder

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email