Headlines uit de krant: woensdag 10 mei

Bijna geen enkele cabaretier uit het team van Kopspijkers volgt Jack Spijkerman naar Tien. Dat zegt Erik van Muiswinkel, die sowieso niet meegaat naar de zender van John de Mol. Ook Spijkermans vaste assistent Bert Visscher haakt zeker af. De rest van het cabaretteam, onder wie Mike Boddé, Thomas van Luyn en Sanne Wallis de Vries gaan ook niet, verwacht Van Muiswinkel. ,,Jack heeft ons overvallen met zijn overstap. De sfeer is nu zeker niet: we gaan eens lekker met zijn allen onze schouders zetten onder zijn nieuwe tv-programma. Ik denk dat hij zich daarop heeft verkeken.”

Van Muiswinkel somt op: ,,Sanne Wallis de Vries is druk bezig met een nieuw theaterprogramma. Die zie ik zeker niet overstappen. Mike en Thomas zijn er sowieso niet bij, die maken bij de VARA ook komend seizoen de Mike en Thomas show. Daarvoor heeft Jack zich nota bene nog hard gemaakt.” Lees verder

UPC
UnitedGlobalCom, moederbedrijf van UPC, koopt de Ierse dochter van de Britse kabelaar NTL. De aankoop verloopt via een Nederlandse BV, te weten MS Irish Cable Holdings BV, een investeringsbedrijf van bank Morgan Stanley. Met de overname is een bedrag gemoeid van 350 miljoen euro. Dat is 8,6 keer de jaarlijkse kasstroom van NTL Ireland. Lees verder

Krant
Topman J. Nuyen van Fortuna Sittard heeft een kort geding aangespannen tegen twee kranten. Dagblad De Limburger en het Limburgs Dagblad hebben volgens het lid van de raad van commissarissen onterecht gemeld dat de fiscale opsporingsdienst (FIOD) een onderzoek naar hem is begonnen. Nuyens advocaat R. Wagemans zegt schriftelijke verklaringen te hebben van de FIOD en het Openbaar Ministerie waarin het bestaan van een onderzoek wordt weersproken. Nuyen eist rectificaties van het gewraakte artikel, publieke excuses en van elk van de kranten een schadevergoeding van 10.000 euro. Lees verder

Tabloidformaat
De gerenommeerde Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal (WSJ) komt vanaf 17 oktober in Europa en Azië uit in tabloidformaat. De krant wil daarmee kosten besparen en beter aan de wensen van de lezer voldoen. Dat heeft de uitgever van de krant, Dow Jones & Co, maandag bekendgemaakt. Lees verder

Ronnie
Ron Brandsteder moet opnieuw worden geopereerd omdat een van kanker verdachte plek is gevonden. Ron gaat een paar dagen voor zijn 55ste verjaardag volgende week donderdag onder het mes. Lees verder

Schrift
Nederlanders hebben het afgelopen jaar meer tijdschriften gekocht. In 2004 werden er gemiddeld 21,3 miljoen maand- en weekbladen verkocht. Dat zijn er 116.000 meer dan in het jaar daarvoor, zo blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van Het Oplage Instituut HOI. De sterkste groei was vorig jaar te zien bij mannenbladen. Het aantal verspreide exemplaren groeide met 16 procent. Vooral nieuwkomer Quest en Playboy deden het goed. Van het wetenschapsblad Quest werden vorig jaar per maand 125.000 stuks verkocht. Lees verder

Jantje
Jan Smit hoopt op een vervolg van zijn reallife-serie. Zijn moeder Greta is juist blij dat de opnamen zijn afgelopen. Wat een succes, die tv-serie over je leven? ,,Tja, het is ongelooflijk. Dat er zo veel mensen zouden kijken, had ik niet verwacht. Het is goed geweest: mensen kenden me alleen als Jantje Smit van dat liedje over zijn oma. Dat beeld is 180 graden gedraaid. Ze zien me nu gewoon als een gezonde Hollandse jongen die serieus met z’n vak bezig is.” Lees verder

Winst
De oplages van het Nederlands Dagblad en het Reformatorisch Dagblad zijn afgelopen jaar opnieuw gestegen. De twee christelijke kranten vertonen al enkele jaren groei. Dat blijkt uit de cijfers die de belangenorganisatie HOI dinsdag bekendmaakte. De oplage van Het Parool stabiliseerde op ongeveer 86.000 exemplaren, mede dankzij de wijziging in formaat. Op 3 februari dit jaar is ook Trouw overgestapt op het kleinere tabloidformaat. De gevolgen daarvan zijn nog niet zichtbaar in de cijfers. Lees verder

Pop
Organisator Jan Smeets weigert het aantal tegenvallend te noemen, maar met 15.000 verkochte kaarten beleeft popfestival Pinkpop dit jaar een historisch dieptepunt. Slechts twee keer eerder trok het oudste popfestival van Nederland zo weinig (of minder) bezoekers: in het geboortejaar 1970 en in 1985. Het driedaagse festival, dat zaterdag begint, kan ruim 60.000 mensen herbergen. In 2002 waren die er na jaren van succes nog. Daarna nam de belangstelling van het publiek snel af. Vorig jaar kwamen er 36.000 mensen naar Pinkpop. Dat aantal zadelde de organisatie al op met een flink verlies. Lees verder

Wereld
Zes bekende Nederlanders bezoeken onbekende en onbedorven delen van de wereld in de nieuwe AVRO-serie Wilde Wereldreizen. Dit reisprogramma ‘met een boodschap’ laat zien hoe (verantwoord) toerisme kan helpen de natuur in die landen te beschermen. Het Wereld Natuur Fonds helpt de lokale bevolking in diverse landen om dit te realiseren. Lees verder

LTV
Letland gaat protest indienen bij Moskou na de uitzetting van twee Letse journalisten. ,,Dit gebeurt niet nogmaals”, waarschuwde een woordvoerder van Buitenlandse Zaken dinsdag in Riga. Het gaat om twee verslaggevers van tv-zender LTV. Lees verder

Kok
De succesvolle Britse televisieformule Kitchen Nightmares, beter bekend als Gordon Ramsay: Oorlog In De Keuken trok in september bij Yorin gemiddeld een half miljoen kijkers. In dit programma kreeg chef-kok Ramsay een week de tijd om het tij te keren in een noodlijdend restaurant. Lees verder

Gerelateerde berichten