Headlines uit de krant: woensdag 18 mei

Het wordt vanaf aanstaande dinsdag weer spannend in Nederland. Tenminste, als het aan de leden van 6Pack ligt. Doel is het opschudden en ontsaaien van Nederland, met in scène gezet nieuws bijvoorbeeld. Ook brengt het programma in nauwe samenwerking met Sp!ts 6Packnieuws.

Het opschudden en wakker houden van Nederland begon eergisteren met een actie in het blad Weekend. Het roddelmagazine plaatste woensdag een grote foto van BNN-presentatrice Bridget Maasland bij het Bastion Hotel in Almere, in het gezelschap van een onbekende jongen. ‘Is dit haar nieuwe liefde?’, vraagt het blad zich af. Shownieuws onthulde dat het nep was. Radiozender SlamFM nam het sterrennieuws toch over en meldde de roddel gisterochtend in zijn sterrennieuws. Nieuwe liefde? Nou néé dus, die jongen is Valerio van 6Pack. Het programma vond de presentatrice bereid mee te werken aan deze neproddel. Slimme enscenering dus, helaas voor Weekend en SlamFM. Lees verder

Van der Laan
Zowel ter linker als ter rechter zijde wordt met teleurstelling gereageerd op de mediaplannen van staatssecretaris Van der Laan. Internet krijgt een grotere rol. ‘De structuren in Hilversum blijven ongewijzigd, de problemen blijven onopgelost. Dat is teleurstellend’, zo vat PvdA-kamerlid Martijn van Dam de uitgelekte plannen samen. Volgens het kamerlid verandert er niet zo gek veel ten opzichte van de huidige situatie. Lees verder

Weblog
Weblogs zijn geen gevaar voor de traditionele media, blijkt uit Amerikaans onderzoek. De online dagboeken op internet zorgen wel voor nieuws maar bedreigen de kranten, radio en televisie niet. Wel blijkt de weblog een sterk instrument bij het bedrijven van politiek. Lees verder

NjOY
Het festival NJOY heeft voor de editie van 2005 een aantal bijzondere dj’s weten vast te leggen. Positiviteitsgoeroe Emile Ratelband, Gordon, Idols-finalist Jim, maar ook D66-Kamerlid Boris van der Ham en PvdA-leider Wouter Bos draaien hun favoriete muziek op het festival in Biddinghuizen. Lees verder

Journalistiek
Welke mogelijkheden bieden digitale kanalen om tot wederzijdse versterking te komen van audiovisuele en geschreven journalistiek? Wanneer leent content zich ervoor om multimediaal verrijkt te worden? En levert dit vervolgens voldoende kwaliteit, consumptie en journalistiek emplooi op? Lees verder

Newsweek
Het Amerikaanse tijdschrift Newsweek dat als eerste berichtte over de ontwijding van een koran op de Amerikaanse marinebasis Guantanamo Bay, meldt in zijn jongste editie dat het verhaal mogelijk niet klopt. Lees verder

BBC
De BBC gaat ontwikkelaars de kans geven om met BBC content te spelen en ze nieuwe applicaties te laten maken. Daarvoor heeft het een zogeheten ontwikkelaarssite gelanceerd. De bedoeling is om de ontwikkelaars “coole nieuwe dingen” te laten maken. De site die backstage.bbc.co.uk heet, geeft mensen de kans om hun stempel op BBC content te drukken. Het gaat voorlopig om een proef, die mensen moet stellen om met user generated content te komen. Deze zomer wordt de site wellicht ook officieel gelanceerd. Lees verder

Costa
Regisseur Johan Nijenhuis van Costa is naarstig op zoek naar jongeren voor de regiosoap ‘Van jongeleu en oale grond’, die hij deze zomer voor RTV Oost gaat maken. Nijenhuis is met name op zoek naar een vertolker van Driss, een Turkse Twent van ongeveer 25 jaar. Lees verder

Adam
Adam Curry’s status wordt in twijfel getrokken als uitvinder van RSS-distributie van geluiden, ofwel ‘podcasting’. Dave Winer, bedenker van RSS, heeft de kat de bel aangeboden, zo berichtten afgelopen pinksterweekend enkele weblogs, zoals Retecool. Winer is in woede uitgebarsten omdat Curry met de eer strijkt voor het ‘uitvinden’ van podcasten. Ofschoon Curry al in talloze media hiervoor de lof werd toegezwaaid, deed het laatste interview in Wired voor Winer de deur dicht. Lees verder

BCC
BBC test een eigen video- en audioruildienst met 500 uur radio- en televisiemateriaal. Een groep van 5.000 Engelsen gaat vanaf september 2005 gedurende drie maanden een nieuwe versie van BBC’s interactive Media Player (iMP) testen. Via iMP kan de testgroep 190 uur televisie en 310 uur radio onderling via internet met elkaar uitwisselen op Kazaa-achtige wijze. Om reeds uitgezonden programma’s te zien of te horen downloadt men de uitzendingen van elkaars harde schijf en niet van centrale BBC mediaservers. Lees verder

Krant
Frank Poorthuis wordt de nieuwe adjunct-hoofdredacteur van Vrij Nederland. De Volkskrantverslaggever begint zo snel mogelijk aan zijn nieuwe baan, liet de redactie van het weekblad dinsdag weten. Lees verder

God
De klacht over de reclamespot van telecombedrijf Versatel, waarin de ‘hand van God’ een doelpoging van Feyenoordspeler Romeo Castelen intikt, is ongegrond verklaard. De klagers noemden het spotje kwetsend voor gelovigen. De Reclame Code Commissie oordeelde dat de spot niet in strijd is met de goede smaak. Vorige week werd het spotje van de buis gehaald na protest van de ChristenUnie. Lees verder

Theo
De film Cool! van Theo van Gogh gaat draaien in Amerikaanse bioscopen. Dat heeft het bedrijf High Point dinsdag in Cannes bekendgemaakt. De film wordt uitgebracht in het filmhuis-circuit. Lees verder

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email